sunnuntaina, joulukuuta 17, 2017

Jacarandan joululahjatoiveet

Tapasimme knabstrup-tamma Jacarandan jo reilu vuosi sitten kouluratsastusohjelman yhteydessä. Noista tuomarikommenteista voi päätellä jotakin tamman luonteenpiirteistä, nyt Jacaranda sai kynän kauniisiin kavioihinsa ja pääsi kirjoittamaan lahjatoivelistaa joulupukille.


Rakas Joulupukki,

Kuten tontut varmasti tietävät, olen ollut oikein-oikein kiltti tänä vuonna. Ne parikymmentä kertaa kun ratsastaja on pudonnut selästä, no, niitä ei oikeasti ole tapahtunut. Ja lisäksi se oli joka tapauksessa ihan ratsastajan oma vika. Muuten kaikki nk. välikohtaukset ovat olleet ihan vain henkilökunnan kouluttamiseksi eivätkä niinollen kurittomuutta, pahantekoa, tottelemattomuutta tai muuta ikävää, josta joutuu mustalle listalle. Katson siis olevani oikeutettu vähintään seuraaviin lahjoihin:

Hevosnameja
Suunnilleen kaikki mitä löytyy. Maailmasta. Pitäisi riittää kevääseen asti.

Parempi eläinlääkäri
Tämä nykyinen on selkeästi ammattitaidoton. Se sohottaa neulalla kohti ja samalla vaatii, että minun pitäisi seistä rauhassa paikoillaan. Kuka tahansa koulunsa käynyt eläinlääkäri ymmärtäisi tuon jo oletusarvoisesti mahdottomaksi, tämän on pakko olla joku valelääkäri.

Uusi takki
Löytyy kuvastosta nimellä "loimi". Haluaisin vaaleanpunaisen, sellaisen nätin ja edustavan. Merkillä ei ole väliä, kunhan on luksusmerkki. Sitä vanhaa, rumanruskeaa takkia en todellakaan aio käyttää enää! Yritin kadottaa sen laitumelle, mutta ikävä kyllä henkilökunta löysi sen. Uusi takki auttaisi heitäkin varmasti ymmärtämään, millaista tyyliä sivistyneen, jaloverisen neidin sopii kantaa. Kaulakappaletta ei tarvitse, haluan että kaikki näkevät siron kaulani.

Uudet pintelit
Tarvitsisin sitten tietysti takin väriin sopivat pintelit. Mahdollisesti myös riimun, toki nykyinen musta sopii yhteen minkä tahansa värin kanssa (paitsi sen ruskean takin kanssa).

Lisää henkilökuntaa
Mieluiten sellaisia, joilla on takintaskut täynnä hevosnameja ja palveluasenne kohdillaan. Saisi olla pitkät kynnet, että voivat mukavasti rapsuttaa. Valmentajia sen sijaan ei tarvita enää lisää, itse asiassa voisin palauttaa tuon nykyisenkin. Teettää töitä ja tulee hiki, ei sellaista voi hyväksyä.

Se yksi ärsyttävä tamma puremaetäisyydelle
Tontut tietävät kyllä kenestä puhun, näkivät edellisen välikohtauksen, johon olen toki syytön. Se aloitti. Henkilökunta ikävästi vain pitää meitä kovin erillään enkä pääse opettamaan mokomalle kruununanastajalle tapoja.

Uusi satula
Tuo entinen vähän kiristää tuosta mahan kohdalta. Kiellän että hevosnameilla olisi mitään tekemistä asian kanssa. Satulan pitäisi olla tummanruskea (koska katu-uskottavaa vaaleanpunaista satulaa tuskin löytyy) ja olisi kiva jos se olisi koristeltu Swarowskin kristalleilla.

Uusi kengittäjä
Vanha väittää, ettei löydy jalometallista tehtyjä kenkiä. Uskon etten ole ainoa jalosukuinen hevoskuningatar maailmassa vaikka tällä tallilla ehdottomasti olenkin, joten millä ne muut kuningattaret kengitetään, kysyn vain? Rahvaanomaisella raudalla?

Hevosnameja
Mainitsinhan jo hevosnamit?

Uudet kuolaimet
Sellainen kumilla pehmustettu, omenanmakuinen nivelkuolain puuttuu. Pitäisi lisäksi olla kullanvärinen ja, jos suinkin vain löytyy, koristeltu Swarowskin kristalleilla. Sopisi hyvin yhteen uuden satulan kanssa sitten.

Yours truly,
Jacaranda

Ei kommentteja: