keskiviikkona, joulukuuta 20, 2017

Uudenvuodenlupaukset

Olemme tehneet täällä blogissa uudenvuodenlupauksia monena vuonna. Myönnän kyllä, että lupauslista on ollut aina lähes samannäköinen: ei suuria muutoksia toimintaan, bloggaaminen jatkuu, uusia rotuja, vanhoja hevosia jalostuskäyttöön ja sitten kuoppaan ja niin edelleen. Lupausten pitäminen on ollut välillä vähän sitä sun tätä, mutta koska lupaukset ovat olleet pääpiirteissään helponlaisia, olen yleensä voinut sanoa pitäneeni lupauksista ainakin enimmän osan, olen siis hyvä ihminen.

Ihan niinkuin vanhoissa raameissa pysyminen olisi jotenkin suurikin saavutus!

Niinpä ajattelin haastaa itseni vuonna 2018 keksimään ja tekemään jotain ihan uutta. Tietenkin aion pitää tallit ja blogin pystyssä entiseen tapaan, se on selvä eikä sitä tarvitse erikseen luvata. Kerron kyllä, jos aion lipsua. Ja sanon jo näin etukäteen että kesä tulee taas todennäköisesti olemaan haastavahkoa aikaa virtuaaliheppailun suhteen, tällä kertaa ehkä jo heti kesäkuun alusta lähtien.

Mutta ne lupaukset sitten ovat tässä:

Kuvitusta blogiin
Tämä on paha, paha! Mutta järkkyisikö maailma, jos tässä blogissa olisi kuvia vähän tiheämmin? Harva blogiteksti vaatii suoraan kuvitusta ja tietenkin on otettava tekijänoikeudet huomioon, mutta voisihan sitä jotain vähän aiheeseen liippaavaa yrittää kehitellä useimpiin postauksiin. Vaikkei sillä nyt suoraan mitään varsinaista informaatioarvoa olisikaan? Voisiko pieni silmäkarkki olla paha asia? Mitä olette mieltä, kivaa vai täysin turhaa? Mielikuvitukseni joutuu kyllä koville tämän kanssa, myönnän sen jo heti alkuunsa.

Jotain uutta blogiin
Olisi kiva keksiä jotain aivan ennennäkemätöntä tänne. En vain vielä tiedä, mitä. Jos sitä vuoden mittaan kokeilisi erilaisia ideoita, joita päähän putkahtaa. Enkä tokikaan panisi lainkaan pahakseni, jos lukijoilta tulisi vinkkejä.
Yksi mitä olen jo kauan pyöritellyt mielessä ovat henkilöhaastattelut muista virtuaaliharrastajista, täällä on noita mielenkiintoisia talleja esitelty vuosien mittaan useita, mutta mielenkiintoiset henkilöt ovat jääneet ihan unohduksiin. Ja ei, en todellakaan ole niin itserakas että kuvittelisin itseni olevan mitenkään erityisen mielenkiintoinen persoona. Mitä sanoisit, jos sinulle sattuisi tupsahtamaan haastattelukutsu minulta?

Kisojen järjestäminen
Koska kilpailen (ainakin joskus ja silloin tällöin) varsinkin ARJ:ssä ja SPC:ssä, voisin itse kokeilla kisojen järjestämistä näissä lajeissa. Jos siis varovaiseksi tavoitteeksi ottaisi järjestää ja hoitaa kunnialla loppuun vähintään yhdet kisat kummassakin ja katsoa sitten, jos sitä enemmänkin innostuisi. Mutta ainakin kokeilla pitää.
Plus että pitää kirjoittaa blogiin ylistysteksti SPC:stä. Se on sen ansainnut.

Kuvalahjoitus Alegreen
Alegreen on pyydetty kuvalahjoituksia ja koska Alegre nyt vain on kannatettava juttu, tähän pitää tarttua. Ja itse asiassa homma on aloitettu jo, mutta koska lopulta minulla onkin enemmän hevoskuvia (kun siitä laadusta ei ollut niin väliksi...) kuin muistinkaan, niiden kuvien muokkaamiseen on mennyt oma aikansa. Ja menee vielä, joten ensi vuoteen menee. Haastan samalla muut lukijat lahjoittamaan kuviaan myös!

Ilmoita hevosia ktk-tilaisuuksiin
En tiedä miksi olen unohtanut kantakirjat kokonaan. Ehkä siksi että ne haisevat liikaa laatuarvosteluilta ja kauhean tavoiteltavalta ja arvokkaana pidetyltä asialta. Virallisena vastarannankiiskenä yritän tietenkin pysytellä erossa tällaisista. Ja siis että meillä yhtään ktk-kelpoista hevosta olisi tallissa, buahhah. Vaan kuten tiedämme, luulo ei ole tiedon väärti, ennakkoluulo varsinkaan.
Sain taannoin ihan henkilökohtaisen kutsun poni-ktk-tilaisuuteen, siellä oli tarjolla osallistumismahdollisuus myös sellaisille hevosille, joilla ei ole varsinaiseen tilaisuuteen osallistumiseen vaadittavia meriittejä hankittuna. Sitten kun aloin kaivella tarkemmin, mitä varsinaisesti vaaditaan kantakirjaamiseen, niin ainakin ponipuolella riittää RCH VSN-näyttelyistä. Jaaha, voisin ilmoittaa tältä seisomalta puolet rakennekuvallisista poneista kantakirjaan heti kun vain saisin näyttelytulokset kirjattua niiden sivuille. Sitten kun piti etsiä poneja, joilla ei olisi ktk-meriitit kerättynä, homma meni vaikeaksi, kun ei niitä poneja ole. Ja siis tämän takia en ole ostanut hevosia tai astuttanut tammoja oreilla, joista sanotaan että on kantakirjattu tai ktk-kelpoinen tai tilaisuuteen menossa. Tämä minun laatis-allergiani alkaa saada vähän jo naurettavia piirteitä, joten tästä pääsemmekin kätevästi seuraavaan kohtaan...

Laatuarvostelu enkä puhu YLAsta
Toivottavasti kukaan ei pudonnut tuolilta ja satuttanut itseään ainakaan kovin pahasti. Mutta kun tallissa alkaa olla noita ARJ:ssä sijoituksia haalineita hevosia jo useampia, varsinkin saddlebredeissä, niin jos tästä jossain vaiheessa ensi vuotta saisi teetettyä varsan, jonka molemmilla vanhemmilla olisi kisatuloksia. Sitten tietenkin varsalle itselleen pitäisi niitä hankkia, kuva ja luonnekuvaus ja muut tarvittavat sitten vielä lisäksi, niin voisihan sitä käydä koittamassa onneaan, jos ARJ:n laatuarvostelu on toiminnassa. Tämä on kyllä lupauksista se, josta aion lipsua ensimmäisenä.

Mitäs te lukijat olette mieltä listasta? Puuttuuko jotakin?
Entä teidän omat listanne, mitä lupaatte ensi vuodeksi virtuaalimaailman suhteen? Vai onko liian aikaista kysyä, palaanko asiaan kun joulusta on selvitty?

– S

4 kommenttia:

Isla Tiusanen kirjoitti...

Aktiivisena seuraajana odotan innolla Ionicin tulevaa vuotta. Kuvat blogipostauksissa olisi kiva lisä postauksiin, vaikka itse tekstit ovatkin pääosassa. Haastattelut kuulostaa myös mielenkiintosilta, näin henk.koht vastaisin sellaiseen kutsuun myöntävästi :) Mun uv:n lupaus on saada ainakin 20 kasvattia (sh) maailmalle 2018 loppuun mennessä. Aion myös ottaa itseäni niskasta kiinni ja viedä valmiit hevoset laatiksiin, sekä oikeasti ruveta kirjoittaa sitä blogia jonka tekstiaiheet ovat olleet 2kk vihkossa :D Ensimmäinen postaus voisikin olla aiheesta uv:n lupaukset pikseliponien osalta!

S + Gin kirjoitti...

Hei, kiitos paljon kommentista ja varsinkin rohkaisusta tämän blogin (pienten) uudistusten suhteen! Tule sitten mainostamaan blogiasi tänne, niin etten missaa sitä.

Sonja.P kirjoitti...

Kuulostaa kokonaisuudessaan hienoilta suunnitelmilta ja lupauksilta. Innolla jään odottamaan tulevaa vuotta ja näiden lupausten täyttymistä :D Täytyy kyllä antaa iso peukku siitä, että uskallatte luopua ennakkoluuloista ja tehdä jotain sellaistakin, mihin ette uskoneet tarttuvanne :)

Alegren ylläpidossa jäädään innolla odottamaan kuvalahjoitusta, kun sellainen valmistuu ^^

S + Gin kirjoitti...

Kiitos kommentista, Sonja P ja sinänsä hyvä tietää, että tämä postaus osui Alegren ylläpidon silmiin. Eli tuosta kuvalahjoitus-lupauksesta ei ainakaan auta luistaa :D