sunnuntaina, toukokuuta 12, 2019

Uusia tulokkaita

Kuten vuodenvaihteessa lupasin, tänä vuonna on ollut ostohousut jalassa ja olen hankkinut melkoisen paljon uusia hevosia ostamalla, toki myös keksimällä itse ja kasvattamalla. On ollut pakko, kun olen noita rotuja käynyt läpi ja todennut että vanhat hevoset ovat kaikki sukua keskenään tai muuten vain sopimattomia toisilleen. Tässä on muutamia uusia tulokkaita, jotka haluan erityisesti esitellä.


wD-o. Llygedyn Ffagl Yr Arth
Tilausvarsa Elenin omistamasta cob-tammasta ja meidän muinoin kuolleen cob-oriin pakastespermasta. Emän puoli on osin uutta ja osin vanhaa, mutta suhteellisen tuntematonta (tai ainakaan minä en tunnista nimiä). Isäoriin, Ceridwyn Emyrin suku on ikivanhaa, kuten voi jo päätellä Ceridwynin kasvattajanimestä. Eläköön takautuva pakastespermamahdollisuus!

wD-t. Moorgate Silverleaf
Sitten vastapainoksi hyvin toisennäköinen cobisuku: yksipolvinen ja aivan uusi. En tiedä mitä teen yksipolvisella cobitammalla, kun kaikki muut ovat pitkäsukuisia. Minulla ei ole tälle yhden yhtä oria tarjolla. Luotan kuitenkin siihen, että muilta löytyy ja, toisaalta, olisihan se kiva saada virtuaalimaailmaan Ionicin omia sukulinjoja. Niitä nimittäin ei ole, nykyinen welsh-jalostus aloitettiin ostoponeilla. Ja sitten tuo väri tietenkin, isä on harvinainen cremello, emä raudikko, joten tällä on tasan yksi värivaihtoehto: voikko.

nvh-t. CHR Járnsaxa
Myönnän. Minulle on helppo tyrkyttää vuonohevosia, koska en tajua niiden suvuista yhtään mitään, ostan varsat sen perusteella miltä vanhemmat näyttävät. Ja koska kaikki vuonikset ovat jo oletusarvoisesti nättejä, niin arvaatte miten käy. Toki tämä tamma sopii suvultaan kivasti meidän pikkuiseen vuonislaumaan. Vielä kun jostain löytäisi kuvan maailman kauneimmasta harmaahallakosta vuonotammasta!

trak-o. Lvcics Vegas
Vegas ei ole täydellisen kuollut vaan Troya ainakin piipahti Keskustassa taannoin ja tarjosi muutamia valmiiksi mietittyjä kasvatteja ostettavaksi. Puoliverisukuintoilijat olivat tietenkin haljeta kahteen osaan innostuksesta, minä muiden joukossa ja olisin hamstrannut kaikki, jos olisin ehtinyt jaolle ensimmäisenä ja jos olisin kehdannut. Lvcivs tarttui sentään matkaan ja... no, katsokaa nyt tuota sukua. On tunnettuja nimiä ja tuntemattomampia nimiä, mutta kaikki vanhoja. Olenko muistanut viime aikoina kertoa, miten paljon rakastan Vegasia ja senkaltaisia talleja?

anglotrak-t. Roselité
Ja seuraava vanhasukuinen trakehner heti perään. Isä tosin on meidän oma ori, suhteellisen vanhasukuinen anglo-trakehner, mutta suku ei ole mitenkään erityisen tunnettua, vaan harvinaista. Emän suku sen sijaan on noiden vanhojen trakehner- ja täysiverinimien ilotulitusta: on Alté pariinkin kertaan, Liinun kasvatteja, Skyé, Diabolica, Waterfall's-hevosia, täysiverisistä OG Charmian ja Maline Rose STB, sen takaa löytyy mm. Laakson Haunting. Ihan sattumaa sen sijaan on se, että emälinja on sama kuin Lvcivsilla, Alatté.

ph-o. CHR Nic' It Time
Járnsaxa ei ole ainoa chinetiläinen, jonka olen ostanut, sieltä tarttui mukaan myös tämä paint-ori. Sukua kaksi polvea ja isä on kimo quarter-ori. Mietin tässä sitä kimoa väriä yhdistettynä kirjavuuteen: uhka vai mahdollisuus?

exm-t. PP's Rocky Road ja Supernatural Zinia
Taannoin juttelin exmooreista ja totesin, että vaikka rotu onkin olevinaan niin kovin harvinainen, niin kyllä niitä silti löytyy. Tässä todisteet! No, Rocky on meidän omasta oriista, mutta Zinian suku on aivan vierasta meillä. Tulevat olemaan superarvokkaita siitostammoja.

xx-t. Queen Of The Dragons Ion
Taannoin kävin läpi täysiverisiä ja totesin, että siellä on pitkissä suvuissa muutamia turhan yleisiä nimiä. Ei siis auttanut muu kuin lähteä kyselemään jalostusapuja muualta. Pitkäsukuisia, koulupainotteisia täysiverisiä löytyy näemmä tosi huonosti. Ei meilläkään niitä paljon ole. Onneksi kuitenkin löytyy sitten muita lajipainotuksia ja pidempiäkin ratsusukuja, kuten Queenin isä. Meillä on useampikin varsa, joiden isät ovat muualta ja lisääkin on tulossa kun saan sivuja tehtyä. Tämä valikoitui esiteltäväksi nimensä takia, sillä jos isän nimi on Angren King in the North, niin kyllä varsallekin pitää saada Game of Thrones -teemainen nimi (vaikkei ihan sanatarkasti olekaan, pitäisi olla Mother of Dragons, mutta tarpeeksi lähellä). Ja kas, taas on syntynyt yksi uusi nimiperhe! Eikä asiaa pahenna se, että isäoriilla on tosi hieno suku.

dartm-t. Rushock Dragonfruitpie
Eka dartmoor ikinä Ionicissa! Tai ainakin uskon niin, ei ole täysin poissuljettua etteikö joskus yli 10 vuotta sitten olisi voinut olla joku hajayksilö, mutta minulla ei ole sellaisesta muistikuvia. Joka tapauksessa Dragonfruitpie tulee varsomaan Ionicin ensimmäisen dartmoor-kasvatin jossain vaiheessa, kunhan löydän tälle jostain oriin. Saa tarjota, suvun mitalla ei niin väliä! Ja sitten kun tuon molemmat vanhemmat ovat maailman näteimpiä poneja, niin tarvitsisin tälle vähintään yhtä hienon kuvan. Niin että jos sinulta löytyy dartmoor-kuva varastosta, nyt olisi se hetki kun siitä voisi saada rahaa.

fri-t. Gerarda
Totesin, että meidän friisiläislauma koostuu kahdesta pitkäsukuisesta hevosesta, jotka ovat liäheistä sukua keskenään. Vaihtoehdot ovat siis niiden myyminen pois tai lopettaminen, tai epätoivoinen kasvatuksen jatkaminen vierailla hevosilla. Voitte ihan arvata kumman valitsin... Gerardan isä on meidän Koenraad ja emä Pierren omistama khimairalainen, kolmipolvinen ja superhieno tamma. Tälle tarvittaisiin myös maailman upeimman friisitamman kuva, saa tarjota ja voit sanella hintasi.

cb-t. Witterthorne Iceberg ja cb-o. Witterthorne Bay Pilgrim
Clevelandinruunikoiden tilanne oli surkea: monta pitkäsukuista hevosta, kaikki jotakin sukua toisilleen. Ja cleveland on sellainen rotu, että sitä ei muualta löydy kuin aivan satunnaisesti ja nekin suvuttomia tai hyvin lyhytsukuisia. Piti sitten keksiä vähän uusia verilinjoja, kun vanhoista oreistakaan ei löytynyt kaikille pelastusta.

conn-t. Four Leaf Red Velvet
Nimi huijaa, ei ole punainen tämä poni vaan maidonvalkoinen! Siis smoky cream connemaratamma, kuvasta kiitos kuuluu kasvattajalle. On ensimmäinen tuplavoikko connemara meillä! Reaalimaailman rotujärjestöt ovat päästäneet tuplavoikot pannasta ja poistaneet niitä koskeneet rajoitukset, joten Red Velvetin väri ei ole enää jalostuksellinen ongelma. Se on vain kuvallinen ongelma, koska minulla on kovin vähän connemarakuvia ja voikkovärisistä poneista vielä vähemmän. Jep. Connemarakuviakin saa tarjota ostettavaksi...

–S

2 kommenttia:

Ireth kirjoitti...

Heips,

Tuon dartmoorinponin ii. Primal Scream löytyy nykyään meiltä Namyshillistä osoitteesta http://namy.irppasen.net/primalscream.php

Lisäksi meiltä löytyisi kyseiselle tammalle suvullisesti sopiva ori, 1,5-polvinen tapaus Nerywick Riverwind, jonka suvusta ei löydy samoja nimiä lainkaan.

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Kiitoksia ensinnäkin tuosta sukutiedosta ja toiseksi tammasta. Pitääkin tulla katsomaan ja kyselemään (juu, odota vain, saat kilometrin pitkän toivelistan astutuksia ja tilausvarsoja...).