keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Mitä virtuaalimaailma tarvitsee?

Säännöllisin väliajoin eri foorumeilla kysellään: "Mitä virtuaalimaailmassa tarvitaan?" Tämän jälkeen ei tarvitse luetella miljoonaa eri asiaa miljoonaan eri topikkiin vaan ainoastaan linkittää tämä postaus. Tämä kertoo KAIKEN.

Virtuaalimaailma tarvitsee...
a. ihan kaikenlaisia talleja.
Ratsastuskouluja, yksityistalleja, siittoloita, ravitalleja, laukkatalleja, puoliveritalleja, estetalleja, valjakkotalleja, western-talleja, askellajitalleja, oriasemia, pikkutalleja, jättitalleja, kylmäveritalleja, monitoimitalleja... Kaikkea tarvitaan, kunhan ne vain ovat pitkäikäisiä.
Kukaan ei tarvitse tallia, joka lopetetaan tai unohdetaan puolen vuoden kuluttua perustamisesta. Parhaat tallit jatkavat vuodesta toiseen, vaihtavat/laajentavat/supistavat ehkä toimintaansa, mutta pysyvät pystyssä yhtä kaikki. Lopettavia talleja ei tarvita.

b. kaikkia maailman rotuja.
Mitään rotua ei ole niin paljon virtuaalimaailmassa etteikö se tarvitsisi uutta kasvattajaa, uutta siittolaa, uusia verilinjoja, uusia ideoita. Ei siis kannata välittää siitä, että joku huutaa "Lusitanoja!", joku toinen "Suomenhevosia! ja kolmas "Harvinaisia rotuja!". Kaikkia tarvitaan kipeästi, joten valikoi se itseäsi miellyttävä rotu, jos haluat kasvattaa jotakin.

c. erilaisuutta.
Yksi kisaa tuhat kisaa kuukaudessa, toinen ei viitsi edes kisakutsuja avata. Toinen on ravi-ihminen, toinen kouluratsujen kasvattaja. Toisella on viisi hevosta, toisella viisi sataa. Toinen piirtää itse kuvansa, toinen käyttää hyväkseen erilaisia vapaasti kopioitavien kuvien gallerioita. Toisella on kaverin tekemä, kolme sataa reaalieuroa maksanut ulkoasu, toinen käyttää jotain valmisulkoasua. Kaikki mahtuvat mukaan.

d. rentoutta.
Tämä on useimmille harrastus, jota ei pitäisi yrittää suorittaa hampaat irvessä ja verenmaku suussa, kilpaillen siitä, kellä on eniten kisoja, pisin luonnekuvaus ja hienoimmat kuvat. No, jonkun mielestä se on kivaa, useimpien mielestä ei. Höllätkää pipoa, ei kukaan kärsi, jos sinulla on kolme viikkoa vanha ulkoasu. Tai jos rakkaalla kasvatillasi ei kilpailla tarpeeksi.

e. oma-aloitteisuutta.
Kaikki me olemme olleet aloittelijoita joskus ja olemme aloittaneet tyhjästä. Meidän ensimmäiset luomuksemme eivät ole olleet upeita ulkoasuja tai maailman mahtavimpia talleja. Jos olet aloittelija, katsele ensin menoa, ei sitä omaa tallia tarvitse perustaa heti. Opettele rauhassa, kysy tarkkoja kysymyksiä ("miten teen oman virtuaalitallin?" on maailman huonoin kysymys), ensimmäisen talliviritelmän ei tarvitse olla mikään huippu. Jos muut kieltäytyvät myymästä sinulle hevosia, koska ulkoasusi on muka surkea, tule kyselemään Ionicista.

f. aktiivisia bloggaajia.
Joku jolla on asiaa ja aikaa kirjoittaa.

1 kommentti:

Hippi kirjoitti...

Näin juuri :D