tiistaina, syyskuuta 16, 2008

"Mullon niin huono netti ja näyttö"-valitus

Hemmetti kun tallienomistajat taas eivät ajattele tipan vertaa sitä, että heidän talliensa sivuilla voi käydä joku muukin kuin he itse! Ja että kaikilla kävijöillä ei välttämättä ole aina käytettävissä sitä huippunopeaa laajakaistaa ja vähintään 19 tuuman hienoa näyttöä.
Niin että terveiset vaan saksalaisesta hotellihuoneesta, työläppärin edessä istutaan ja netti kulkee kännykän kautta. Onneksi sentäs 3G kuuluu tänne, mutta epäilen että jos olisin kerroksen tai kaksi alempana, ei tarvitsisi siitäkään haaveilla. Ei se yhteys silti mikään huippunopea ole, luotettavuudenkin kanssa on vähän niin ja näin, tykkää jättää varsinkin kuvia latailematta ja läppärin näyttö on kaikkea muuta kuin iso ja laadukas. Lisäksi näytön suoja vielä vähän himmentää näyttöä, mutta ohjeet on ohjeet, sitä on käytettävä ja turha inistä, kenenkään.

No, minähän tässä tietysti typerä olen, kun työaikana virtuaalitalleilla haluaisin surffailla. Onneksi rakkaat virtuaalihevostelijat ajattelevat työnantajani parasta ja tekevät tästä niin inhottavaa ettei juuri kiinnosta.
Miten monella virtuaalitallilla pystyy edes auttavasti surffailemaan, jos grafiikoista osa (tai pahimmassa tapauksessa kaikki) jää latautumatta? Ja aina löytyy niitä talleja, joiden grafiikat ja/tai hevosten kuvat) ovat niin isoja, etten jaksa odottaa niiden latautumista vaan suljen mieluummin selaimen. Teksti ei erotu taustasta, on liian pientä, linkit eivät erotu tekstistä, ulkoasu ei skaalaudu näytölle vaan menee yli sivusuunnassa.
Gin on näistä samoista asioista paasannut samoilla termeillä todennäköisesti jo vuodesta 2001 lähtien ja turhaan. Porukka vaihtuu, mutta pässinpäisyys pysyy. Ja kasvaa. Monet niin sanotut huipputallit ja myös vanhojen harrastajien tallit ovat sortuneet tähän, kyse ei ole aloittavien, kokemattomien tai huonojen tallien ongelmasta.
Toisaalta en ihmettele, monet ns. "ammattilaistenkin" tekemät nettisivut ovat ihan samanlaisia ja vielä pahempiakin. Nettisivujen kehitys kulkee aina vain kohti raskaampaa ja monimutkaisempaa, kun taas surffailu kulkee kohti langattomuutta, kännyköitä ja läppäreitä tien päällä. Nämä kaksi asiaa eivät toimi keskenään.

Silti, silti... Sitä voisi jokainen edes joskus ajatella pienen päänsä sisällä, että jos ei vaihtaisikaan sitä yksinkertaista ulkoasua monimutkaiseen grafiikkahirvitykseen ("mutkun sit mä en menesty eikä kukaan myy mulle hevosia, byhyy") tai jos vähän muokkaisi sitä tuhannen pikseliä leveää kuvaa, jonka koko on 700kb ("mutkun sit mun hepasta ei tykätä ja jää kaikki hienot palkinnot saamatta, epistäää").

Mietin taas, että miksi edes yritän? Voisin yhtä hyvin tuhota tämän tekstin enkä julkaista sitä lainkaan. Ei sitä tajuta, ei sitä ymmärretä, kuvitellaan ettei se koske itseä, ajatellaan ettei se nyt niin vaarallista ole, Afrikassa on nälänhätä ja minä se jaksan vain paasata turhista asioista.

2 kommenttia:

Kerppa kirjoitti...

Pakko laittaa kommenttia, mut täysin ot :D

Eli jos kiinnostusta löytyy, rekisteröi toki itsesi sisään, siellä vasta aloitellaan, mutta toivottavasti se tulee olemaan pitkäikäinen.

http://p4.foorumi.info/harvinaiset/index.php

aavistus. kirjoitti...

Olen miettinyt ihan samoja asioita, tosin siitä en tiedä mitään, onko Immortelle Parkin ulkoasut huonosti latautuvia ja miten toimivat muilla selaimilla ja hitaammilla nettiyhteyksillä. On tämä jo huomattavasti kevyempi ulkoasu, kuin entinen, jossa oli jopa vaihtuvia kuvia jne. :D