sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

VARYn kasvattajapäivien tulokset

VARY järjesti 15.9. kasvattajapäivät. Mekin osallistuimme siiihen kalliovuortenponinelikollamme. Ainoa syy osallistumiseen oli lähinnä se osallistumisen ilo, koska meidän on niin turhaa mitenkään kilpailutarkoituksessa mennä mukaan tapahtumaan, jossa arvostellaan hevosen kisatulokset, luonteet ja suvun kisatulokset. Ja kun hevosilla ei aina ole edes kunnon rakennekuvia, niin minkäänlaisten pisteiden kalastelu on toivotonta.
En ymmärrä, millä perusteella nyt noita pisteitä on annettu edes tuon verran, epäilen sääliä. Sillä katsotaanpas meidän osallistujia:

tamma Dancefloor Queen Ion
- rakennekuvasta ei oikein voi puhua, ei taatusti mikään maailman kaunein rocky. Ei kisan kisaa, ei luonnetta. Suku on kiva minun mielestä, siinä esiintyvät kaikki varhaisimmat tuontihevosemme. Vanhemmilla kilpailtu vähän, jos lainkaan. Tamma itse sen sijaan on 28-vuotias eikä ole jättänyt kuin kaksi varsaa. Täysin epäonnistunut tapaus siis, mistä hyvästä kuitenkin 26 pistettä?

ori Cobol Ion
- ei tätäkään voi rakennekuvaksi sanoa, hirvittävän hennot jalat. Ei luonnekuvausta. Kisakalenteri sen sijaan on meidän mittapuulla pitkä. Suku on kiva, tasainen, vanhoja tuonteja. Siihen nähden tällä pitäisi olla paljon varsoja, vaan ei ole. Omistajan moka. Ei hyvä. Cobol sai kuitenkin hienoimman värin tittelin, joka oikeasti olisi kuulunut kai JacleBay VR:lle

ori Coma Ion
- Tämä sentäs näyttää joltakin. Säkä vähän matala ja kintereitä liki mahdoton arvostella, mutta muuten hieno. Ei luonnekuvausta. Kisakalenteri keskipituinen. Suku mukavahko, löytyy jopa muutama kisattukin hevonen. Ei varsoja toistaiseksi.

tamma Polonaise Ion
- Tämän kohdalla ei voi puhua rakennekuvasta lainkaan. Ei luonnetta. Kaksi kisaa on kuitenkin jo kaksi kisaa enemmän kuin monella muulla. Suku mielestäni tosi mukava, isän puolelta löytyy jo vähän kisojakin.

No joo, näillä mittapuilla meidän hevosissa ei ole mitään hienoa, se tiedetään. Mutta Ionic ei ole koskaan edes yrittänyt profiloitua tähtien ja huippujen kasvattajana vaan me tuotamme (kyllä: tuotamme) harvinaisista roduista sitä suurempaa "massaa". Kasvatamme niitä hevosia, joita voimme myydä aloittaville kasvattajille ja muille kiinnostuneille vaikkei heillä olisi tarjota kisanäyttöä. Me myymme muille kasvattajille siitoshevosia, joiden kanssa ei tarvitse tuhlata aikaa kisaamiseen vaan ne voidaan risteyttää niihin huippuihin ja saada aikaiseksi mukiinmeneviä jälkeläisiä. Me tuotamme erilaisia sukulinjoja, jotka ehkä jonain päivänä pelastavat jalostuksessa ne huiput, jotka ovat sukua jo kaikille muille. Se on meidän tehtävämme ja meille paljon tärkeämpi kuin kasvattajapalkinnot ja huippuhevosten kanssa nyhrääminen. Eikä meitä oikeasti voi arvostella noilla periaatteilla.

1 kommentti:

Tijuana kirjoitti...

Jakelin tosiaan pisteitä kaikille vähän löyhäpäisesti, eikä tämä päde pelkästään Ionicin hevosiin. No, varmaankaan odotettua isompi pistemäärä ei haittaa. 8D