maanantaina, marraskuuta 10, 2008

670 hevosta!

Tämän päivän laskenta tuotti tulokseksi 670 hevosta Ionicissa. Se on aika hyvin, koska tuossa puolitoista vuotta sitten määrä putosi säälittävän vähäiseen 400 hevoseen, jopa alle. Mutta nyt ollaan taas oikeilla raiteilla ja hevosten määrä on vakio: kasvamaan päin.
GA:sta ei laskelmia tehdä, en enää edes uskalla, koska siellä saattaa hyvinkin olla 200-300 hevosta, on niitä sen verran paljon. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että meidän yhteenlaskettu hevosmäärä saattaisi alkaa hipoa jo tuhatta kaviokasta.

3 kommenttia:

Tijuana kirjoitti...

Ja mulla kun 50 tuntui liialta ja piti karsia. (Joo ei se sit ookkaa suurtalli.)

Gin kirjoitti...

Totta puhuakseni, Ionicin ja GA:n ylläpito on melkoista kaaosta. Kasvatuksessa (mikä on meidän pääpointti) ei ole päätä eikä häntää. Yleensä varsoja tulee sillä periaatteella että "hei apua, toi ori/tamma alkaa olla tosi vanha eikä sillä ole vielä yhtään/kuin yksi varsa! Nyt äkkiä jostain sopiva ori/tamma että saadaan vielä varsa ennen kuoppaamista". Nyt arabien kanssa ollaan yritetty tehdä toisin eli tammoja varsotetaan ja oreja käytetään tasaisemmin läpi niiden eliniän ja yritetään saada vähän useampia varsoja jokaiselle hevoselle. Mutta niinpä arabien määrä onkin pompsahtanut yli 150 hevosen, että se siitä. Sitten kun tämä sama pitäisi tehdä knabstrupeille, kalliovuortenponeille, terskeille, walkereille ja muille, niin tietäähän sen mitä siitä seuraa: 2000 hevosta on kevyttä kauraa...

Kerppa kirjoitti...

Ah, toi kuulostaa niin tutulta:

"hei apua, toi ori/tamma alkaa olla tosi vanha eikä sillä ole vielä yhtään/kuin yksi varsa! Nyt äkkiä jostain sopiva ori/tamma että saadaan vielä varsa ennen kuoppaamista"

Meikä harrastaa ylläripylläri juur tätä samaa.. jonkin verran aihetta hipoen puhuin juuri tänään taas pitkästä aikaa blogissanikin :D

Mut ihan hirmu suuret onnittelut, hevosmääränne on aivan järjettömän hyvä! Mulla on vielä pitkä, pitkä matka edes tuohon 670 hevoseenkin.. ainakin luulen näin.