maanantaina, marraskuuta 03, 2008

Mielenkiintoinen marraskuu

Marraskuu nyt sitten alkoi ja tämän kuun kasvatit on suunniteltu jo valmiiksi. Muutama mahdollinen tilausvarsa saattaa vielä mahtua loppukuun syntyviin varsoihin, mutta muuten marraskuun varsat on lukkoonlyötyjä.
Marraskuussa onkin todella paljon kaikkea mielenkiintoista tulossa. Arabeja, tietysti, ne ovat aina mielenkiintoisia sukujensa takia. Nyt kun on tullut uusia jalostushevosia, homma on entistä mielenkiintoisempaa. Kun vain jaksaisi väkertää niille kaikille sivut...
Arabien lisäksi on tulossa vanhoja tuttuja knabstrupeja ja kladrubeja. Myös melkein kaikki askellajitammat varsovat marraskuussa, meille syntyy pari mangalargaa, paso fino, perunpaso, islanninhevonen (on muuten jo 4. issikkavarsa!), saddlebred ja NSH. Muutama hajayksilö morganeita, morabeja ja quartereita on myös tuloillaan.

Nämä ovat vanhoja, tuttuja rotuja jo Ionicissa, mutta tulossa on jotain ihan uutta ja outoa: pari gaited baroqueta (paso fino-PRE-risteytyksiä), yksi Spanish Norman (perche-PRE) ja spotted draft (paint-shire). Näistä Gin jo kirjoittikin jotain yleistä viime kuussa.

Tuntuu siltä, että viime aikoina on syntynyt kamalat määrät kasvatteja. Nimeämisen kanssa on aina vähän tekemistä, onhan meillä jo yli 1200 kasvattia syntynyt tai suunniteltu vuosien varrella. Ja kun minä en ole ollut mukana alusta asti ja Gin oli hetken aikaa pois, ei kumpikaan voi mitenkään muistaa kaikkia kasvattien nimiä. Joudumme siis käyttämään (ja päivittämään) ahkerasti kasvattien nimilistaa, ihan vain siksi, että tarkistamme, onko jokin uudelle varsalle suunniteltu nimi jo käytetty. Tästä huolimatta tulee aina varsinaisia "läheltä liippaa"-tilanteita, kuten Sheena Ion ja Sheela Ion.
Tästä huolimatta joskus päähän pälkähtää oikeita helmiä, nytkin on tulossa useita varsoja, joihin olen ihastunut jo valmiiksi ihan vain nimen perusteella. Vai mitä olette mieltä seuraavista nimistä: Lyda Wanda, Cesium Ion, B Shiny Ion, Iris Dun Ion, All That Jazz Ion, Tambora Ion, Mikeno Obi-Wan, Aida Csilla Ion, Aviarejs Ion tai Tsessa Ion?

Ei kommentteja: