maanantaina, huhtikuuta 16, 2012

Vaihteeksi laukka- ja raviuutisia

Meillä on Ionicissa pari suvullista laukkahevosta, syntyneet Pinkin hevosista, mutta koska Pink on jäissä, ne majailevat Ionicissa. Toinen on risuilla kilpaileva RBSH-tamma Oh Dear Ion ja toinen on sileällä kilpaileva ish-ori Aodhagan Ion. Eli laukkamaailman tilanne on tullut viime aikoina kovin tutuksi.

Eikä se näytä hyvältä. Kolmosryhmälle sileän radan lähtöjä järjestävien tallien määrän voi laskea kahden käden peukaloilla: Trickery ja Stormsky, ellei Townsens herää. Risulähtöjä on tähän asti järjestänyt ainoastaan Sasnak, nyt on pari muutakin järjestämässä risustartteja, mutta kovin on niukkaa. Ja kolmosryhmän lähtöjä perutaan osallistujien puutteessa luultavasti enemmän kuin lopulta pidetään. Ykkösryhmälle näyttää olevan muutama suht aktiivinen laukkajärjestäjä, mutta kaiken kaikkiaan meininki on todella kuollutta parin vuoden takaiseen nähden.

Miksi näin? Tietysti silloin pari vuotta sitten laukkaurheilu eli nousukauttaan eli onko nyt vain käynyt se perinteinen lässähdys normaalitasoon muutaman vuoden aktiivisen ajan jälkeen? LJ:hin on myös tullut sääntömuutoksia sitten meidän lopettamisen, en ole niistä niin perillä, mutta voivatko ne olla syynä? Osa kisajärjestäjistä ilmoittaa lähdön tiedot edelleen inhottavan vaikeasti (ei se minulle ole vaikeaa, hyvin englantia hallitsevana ja muutenkin vanhana laukkapuolen kettuna, mutta ajatelkaa nyt niitä uusia 11-vuotiaita, jotka haluaisivat kokeilla laukkakisaamista). Ja niin: eihän niitä hevosia ole kun ei ole startteja niille. Startteja ei ole kun niihin ei ole osallistujia. Noidankehä on valmis.

On muuten iso mieliteko pykätä Pink uudestaan pystyyn hevosineen ja laukkakisoineen. Ei vain mitenkään olisi aikaa sellaiseen.

Enkä voinut pysytellä erossa ravipuolestakaan. Joku päivä selailin vanhoja orlovejani ja totesin, että on ihan pakko vielä yksi orlovilainen laittaa ja tuloksena oli suvuton ori Doblestnyj GA, joka starttasi eilen koelähdössä. Joka nyt toivottavasti järjestetään, kun vielä tähän päivään mennessä ei ole saatu edes osallistujia sivuille että tietäisin onko mailini tullut perille ja onko osallistuminen ok...
Tulen menettämään hermoni ravipuolella, se on aika varma fakta. Laukkapuolella tottui siihen, että tulokset tulivat varsin nopeasti kisapäivän jälkeen, yleensä viimeistään seuraavana päivänä, mutta ravipuolella ei tunnu olevan kiirettä. Olen tästä nurissut jo kolme vuotta sitten ja en kyllä kestä, jos ei ole tilanne yhtään parantunut. Ei ihan näytä siltä.
Ja toisekseen: raveja ei näytä olevan tarjolla ihan hirveästi. Huhtikuun loppupuolella on vain muutamat ravit ja niissäkin on monet lähdöt jo tässä vaiheessa täynnä, niin että mihin minä sen kaksivuotiaani sitten lykkään, jos se ikinä pääsee koelähdöstä läpi? Paitsi laukkoja, pitäisi näemmä alkaa järjestää ravejakin...

Miksen minä koskaan opi mitään? Näistä jutuista pitäisi pysytellä erossa, niin olisi kaikki paljon helpompaa.

-Gin

1 kommentti:

LuciDa kirjoitti...

Ravipuolen tämänhetkiseen hiljaisuuteen vaikutta se, että Hessi (Kerystonin Kartano, VRER:n tämänhetkinen pääpiru) on tauolla ja palaa kesäkuun lopulla takaisin.
isla kyllä arpoo koelähtöjen tulokset kun ehtii (eilen sanoi yrittävänsä tänään saada ne arvottua), niin ja tapana on nykyään aika usein että osallistujat koelähtöihin julkaistaan vasta kun tuloksetkin arvotaan.
Aioin itse olla ravien järjestämis tauolla toukokuun, kun muutama muu VRER:n projektii vaatisi huomioni, mutta tämänhetkistä tilannetta katsoessani alan kallistumaan siihen, että taidan pyöräyttää parit ravit toukokuulle tässä loppu viikon aikana, joten tervetuloa osallistumaan!