lauantaina, joulukuuta 15, 2012

Joulukalenteri 15: Esittelyssä Ionicin pv-oriit

Kuten monta kertaa on todettu, Ionicin puoliveripuoli elää nousukauttaan, vahvaa sellaista. Niinpä meillä on tarjolla myös oreja ulkopuolisille tammoille, sikäli kun kisaamattomat oriit kelpaavat. Tässä olisikin lyhyet esittelyt meidän "virallisista" puoliverioreista.

Amon Ra Ion
KWPN, sukua 1 polvi. Meidän ihkaensimmäinen KWPN-kasvatti, estepainotteinen, vanhempina on meille ostetut suvuttomat KWPN:t.

Artemis RC
Holstein, pitkä suku. En tiedä miten yleisiä suvun nimet ovat holsteinien parissa, kasvattajatunnuksista enemmmän taitaa esiintyä O' Poloa ja PB:tä. Koulupainotteinen.

Baratheon Ion
FWB, pitkä suku. Tuoreimpia meidän kasvatteja, emä Kalászin brandenburg, isä Kerpan angloarabiori. Isän suvussa hieman yli 50% arabia, paikoin suku menee todella pitkälle, siellä on kaikenlaista vanhaa nimeä arabi- ja täysiveripuolen historiasta. Kenttäpainotteinen.

Benedictus SS
FWB, sukua 2 polvea. Itselleni ihan vieraita nimiä sukutaulussa, hannoveria ja oldenburgia. Tiedä vaikka olisi harvinaisempikin suku. Estepainotteinen.

Black Mamba Ion
FWB, sukua ~3 polvea. Taas näitä uusia kavereita, emä meidän kasvattama oldenburg, isä Suprantin hannover-ori. Suku on täynnä komeita hevosia. Koulupainotteinen.

Chilin Aviator ja Chilin Sambu
Hannover, sukua 1 polvi. Hyenan kasvatteja molemmat, estepainotteiseksi merkittyjä oreja.

Daytona Beach Ion
FWB, sukua 2 polvea. Taas näitä uudempia ionicilaisia, isä Suprantista. Suvussa on kaikenlaista: isä on miksaus SWB:tä ja mecklenburgia, emä anglo-trakehner. Koulupainotteinen.

Geosiris Ion
FWB, sukua 3 polvea. Samanlainen kuin edellinenkin, emä meiltä, isä Suprantista. Emä Evergreyn kasvattama anglo-trakehner, isä meillä harvoin nähty BWP. Mielenkiintoinen suku, kieltämättä. Koulupainotteinen tämäkin.

Jimmy Choo Ion
FWB, pitkä suku. Kaikki herkut suvussa: Alté, Oroaq, RG Dynamic, Apple Tree's Milly, K.N. Cilla, Domiro, Star Theme's Baroque, Temporal Katrel, Routinier... Tämä yhdistettynä pitkäsukuiseen, mutta uudempien linjojen puoliveriseen on takuuvarma loistohevonen! Koulupainotteiseksi merkitty myös.

Karate Kid SIN
Anglo-trakehner, sukua 2 polvea. Koulupainotteinen Evergreyn kasvatti, isä trakehner, emä xx.

Kendo Ion
Anglo-trakehner, sukua 3 polvea. Edellisen varsa, suvussa 50% xx. Koulupainotteinen myös.

Kirikaze SIN
FWB, 2 polvea sukua. Isä holstein, emänisä Gothard, emä GWB:n kasvatteja. Siis vanhaa verta lyhyessä suvussa. Koulupainotteinen.

Moon of Baroda
FWB, sukua 1,5 polvea. Nimestään huolimatta ionicilainen. Isä suvuton trakehner, emä yksipolvinen FWB, yhdistelmä holsteinia ja brandenburgia. Koulupainotteinen, tosi komea.

New G Ra
KWPN, suvuton. Estepainotteinen ori, jota on käytetty jalostuksessa jossain määrin edellisellä omistajalla. Komea kaveri tämäkin.

Oldsfell's Jon Snow
Oldenburg, sukua 1 polvi. Uuden oldenburg-kasvattaja Oldsfellin kasvatti. Vanhemmat tosi monipuolisia hevosia, niillä on kilpailtu koulua, kenttää, esteitä ja valjakkoakin. Jon on merkitty kenttähevoseksi, mutta ajatuksissa olisi kokeilla sitä valjakkoajossa joskus.

Pokerface Ion
Trakehner, sukua 2 polvea. Isä Roxburyn kasvattama kouluhevonen, emä Satulinnan kasvattama estehevonen, joten Pokerfacesta tuli sitten kenttähevonen. En osaa sanoa miten yleisiä tai harvinaisia nuo nimet ovat hevosten suvuissa.

Rami Royal SWA
FWB, sukua ~3 polvea. Todella pitkälle trakehner-painotteinen suku ja myös vanha, on RG:tä, whitewoodilainen isälinja ja Alté löytyy kolmannesta polvesta, ei. on sen poika Black River's Redfox. Estepainotteinen.

R-Generation SIN
FWB, pitkä suku. Vanhan linjan Evergrey-kasvatti, vanhoja nimiä tältäkin löytyy suvusta kasoittain. Kouluhevonen.

Romanow Ion
FWB, sukua 1 polvi. Emä meidän ostama suvuton FWB-tamma, isä Suprantin SWB-ori eli ihan mielenkiintoinen yhdistelmä. Kenttäpainotteinen.

Sioux de Poemé
Trakehner, osin pitkä suku. Epätasainen suku, osin aika vanhakin, mutta siitä ei llöydy yllämainittuja tosi vanhoja nimiä, Altéa ja kumppaneita. Kenttäpainotteinen, kilpailtukin jonkin verran, tuli meille ihan siitosoriiksi.

Skeleton GA
Westfalen, suvuton. Näitä meidän uusia tuontihevosia tämä. Estepainotteinen, käytössä ihan kaikenlaisille tammoille.

Star Of Sierra Leone
FWB, sukua ~2 polvea. Meidän uusia kasvatteja tämä myös, emä meidän FWB, isä Suprantin voikko oldenburgilainen. Ruunivoikko väriltään itsekin, joten tästä saa voikkovärejä varsalle. Koulupainotteinen, vähän vaatimattoman näköinen.

Suprant Dust
FWB, sukua 3 polvea. Suprantilainen voikko kouluori. Isä hannover, emän puolelta löytyy holsteinia ja KWPN:ää. Tästäkin saa voikkovärisiä varsoja, mutta alkaa astua vasta tammikuussa.

Vlasis Ion
Oldenburg, sukua ~2 polvea. Isä Rothkellerin ori, emä Suprantista. Mukava suku, vaikka ainakin meidän hevosilla vilisee noita Rothkellerin hevosia suvuissa vähän turhankin tiheään. Koulupainotteinen.

–S

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kylläpä lämmitti mieltäni, että Oldsfell's Jon Snow ja vaatimaton Oldsfellini sen kasvattajana oli mainittu blogikirjoituksessanne. Mukavaa, että joku on noteerannut meidät :)

S + Gin kirjoitti...

Totta kai Oldsfell's Jon Snow täytyy mainita, onhan kyseessä ensimmäinen oldenburgilaisori meillä pitkään, pitkään aikaan!