perjantaina, joulukuuta 13, 2013

Joulukalenteri 13: kalliovuortenhevosten vanhat orilinjat

Kalliovuortenhevonen on Ionicin vanhimpia kasvatusrotuja, ollut mukana alusta lähtien. Koska rotu oli Ionicin aloittaessa harvinainen (ja on sitä edelleen) on meidän ollut pakko luoda itse rodun vanhimmat linjat. Tässä pieni historiakatsaus siihen, mitä sieltä löytyy.

Grand Canyon Coyote
Tämä oli meidän ihan ensimmäinen tuontiori Ionicissa, keksitty alkuvuodesta 2004 eli hyvin pian Ionicin perustamisen jälkeen. Jätti seitsemän varsaa, joista peräti neljä lähti meiltä pois ja orilinja jatkuu ainoan meille jääneen oriin Arizona Ionin kautta. Arizonankin varsoista vain yksi ori jäi meille, kaksi muuta myytiin, mutta myöhemmin paikkailimme tilannetta ja ostimme Alabama Ionin (i. Arizona Ion) orivarsan Knoxdalesta.

Samba di Janeiro
Tästä oriista on puhuttu aiemminkin, se oli alunperin kimoksi merkitty, mutta sitten siitä tulikin mustanpäistärikkö ja nyt väri on korjattu sen sivuillekin oikein. Meidän päistärikön rmh-linjan kantaori ja keksitty Ioniciin jo loppukeväästä 2004. Jätti 8 varsaa, joista 5 jäi meille. Varsoista kolme on oreja ja se päistärikkö värilinja tosiaan jäi elämään kahden varsan voimi. Tästä enemmän tekstissä Kalliovuortenponien erikoisvärien periytyminen.

Pinevalley's Miraculous Man
Vuonna 2005 meille keksitty ori, jonka kuva valitettavasti on kadonnut netistä, mutta omien arkistojen perusteella voin kertoa, ettei tämä ollut mikään maailman sopusuhtaisin hevonen, hieman isopäinen ja hentorunkoinen. Jätti viisi varsaa, kaksi tammaa, jonka molemmat myytiin pois ja kolme oria, jotka taas kaikki jäivät meille jatkamaan sukuaan.

Blond Boy ja Hoya Diamond
Kaksi vuonna 2007 Ioniciin tullutta, komeata oria. Blond Boyn orilinja jatkuu jo pitkälle, Hoyankaan tilanne ei ole toivoton.

Formal Power GA ja Electric GA
Kaksi vähän tuoreempaa orilinjaa, vuodelta 2008, keksitty samaan aikaan. Molemmilla on suht mukavasti jälkeläisiä, mutta osa näiden jälkeläisistä on kuollut suhteellisen pienen varsamäärän jälkeen.

Rich Tobe GA, Fun With Dun GA, High Water GA, ja Copper Mountain GA
Neljä oria, jotka on keksitty ns. kimpassa loppukesästä 2008. Rich Tobella on jo varsin laaja orilinja, Fun With Dun on vastuussa meidän hallakkovärisistä kalliovuortenhevosista, Copper Mountainin varsat ovat siitä erikoisia, ettei yksikään ole hopeavärinen tai kanna geeniä, High Water puolestaan oli homotsygootti hopea, joten sen kaikki varsat ovat hopeavärisiä.

Meillä on myös muutama muualta tullut orilinja, ainakin seuraavat:
- Racketeer Knoxdalesta, ostimme sen pojan Swag In Knoxin
- King of the Hill VF Miniaturesista, ostimme aikanaan sen pojan VF Plucky Princen
- Fred Flintstone Knoxdalesta, ostimme sen pojanpojan Porter BRN:n Branwenista ja se jättikin monta varsaa
- Failed Escape kauan aikaa sitten lopettaneelta West Life Farmilta, ostimme vuonna 2006 Failed Escapen pojan West Enricin
- Expedir Creativo Branwenista, meillä oli sen poika Creator BRN
- Leaving Las Vegas Knoxdalesta, Djoehemin omistama ori Coffeyville DJH (i. Leaving Las Vegas) astui yhden meidän tammoista ja tuloksena oli ori Coffeine Ion

– Gin

Ei kommentteja: