maanantaina, joulukuuta 15, 2014

Joulukalenteri 15: uuden vuoden lupaukset

Näin joulukuun puolivälissä on hyvä muistaa, että ai niin, taisi tulla tammikuussa tehtyä muutama uuden vuoden lupauskin. Ja vieläpä julkisesti ja kaikelle kansalle dokumentoituna blogiin. Katsotaanpas nyt sitten, mitä olen unohtanut ja laiminlyönyt.

Ne %#§*!! campolinot! Näistä on ollut puhetta jo vuosi tai pari, joten alkaisiko olla korkea aika tehdä jotain? Pari muutakin rotua on listalla toki.
No tässä nyt on yksi asia, jonka kohdalle voi yksiselitteisesti vetää rastin: campolinoja löytyy! Muita vuoden aikana Ioniciin tulleita rotuja ovat australianponi ja shire.

Tallien toiminta ja ulkoasut pidetään jotakuinkin samoina, ei radikaaleja muutoksia (tämä on aina helppo luvata).
Nnoh... Okei, toiminta on pysynyt samana ja ulkoasukin päällisin puolin. Mutta kuka on käynyt katselemassa meidän sivujen lähdekoodeja, huomaa kyllä, että kooditasolla ulkoasu on muuttunut yöstä päiväksi. Ehkä tämä silti voidaan katsoa pidetyksi lupaukseksi.

Blogia ei parane unohtaa.
Blogia ei ole unohdettu, mutta ei se kaukanakaan ole ollut. Kehnoimpina kuukausina on tullut vain kaksi blogitekstiä, joista toinen on se perinteinen kuukauden valintojen esittely. Juuri tämän takia oli erinomainen keksintö alkaa esitellä niitä valintoja blogissa: nyt blogiin tulee likimain automaattisesti vähintään yksi teksti kuukaudessa!

Hankkiudun vihdoin ja viimein eroon niistä roduista, jotka eivät meillä tule jatkumaan.
Joidenkin rotujen kohdalla tämän toteutinkin. Bardianponit ja perunpasot menivät myyntiin (suurkiitos ostajille!), ariegenponit, aztecat, gaited baroquet ja irlannintyöhevoset lopetettiin kertakaikkiaan. Muutama rotu vielä vielä odottaa vuoroaan.

Kasvatusrotujen vanhat hevoset pitää saada käyttöön ja kuoppaan, koskee sekä Ionicia että GA:ta.
Tätäkin on yritetty toteuttaa ja osittain ihan hyvällä menestyksellä, mutta edelleen näiden isojen rotujen (arabi, knabstrup, tersk, kalliovuortenponi) kohdalla toteutus laahaa paljon perässä.

Siirrän Pinkistä laukkaurallaan epäonnistuneita hevosia Ioniciin ratsujalostukseen.
Ongelmana vain on se, että Pinkissä on niin vallan mahdottomasti niitä epäonnistuneita tapauksia! Ei niitä kaikkia voi eikä viitsi siirtää Ioniciin, kun pitäisi tehdä uudet sivut ja mitä kaikkea vaikeata... Joitain hevosia olen siirtänyt, joitain käytän ratsujalostuksessa sitten muuten vain, ilman että siirrän niitä Ioniciin varsinaisesti.

Yritän pitää Pinkin toiminnan mahdollisimman aktiivisena, siis ainakin kasvatan ja kilpailutan hevosia, parhaassa tapauksessa myös järjestän itse laukkoja.
No tämä jäi loppukesästä ja Pink on taas lopetusuhan alla. Jos laukkaharrastajat kokevat tarvitsevansa lohdutusta, kannattaa käydä vilkaisemassa Pinkin parhaiden hevosten myyntilista. Shoppailunhan sanotaan piristävän mieltä.

Useimmat kasvatusrodut hyötyisivät kovasti uusista sukulinjoista, joten yritän mahdollisuuksien mukaan käyttää vieraita oreja meidän tammoille ja jos sopiva tilaisuus tulee, ostan hevosia. Eikä sovi unohtaa omaa tuontia.
Sama kuin tuon vanhojen hevosten kohdalla: joidenkin rotujen kanssa on toteutettu hyvin, joidenkin kanssa jotenkuten ja joidenkin kanssa ei lainkaan.

Muutenkin olisi kiva, jos yrittäisi olla vähän aktiivisempi myös muiden tallien ja harrastajien suuntaan.
Eh...

Tästä väistämättä seuraa siis...

LUPAUKSET VUODELLE 2015:

- Uusia rotuja on aina kiva hankkia. Pidän inspiraatiolistan mielessä.
- Tallien toiminta ja ulkoasut pidetään jotakuinkin samoina, ei radikaaleja muutoksia. (kuten sanottua, tämä on yleensä helppo luvata)
- Blogiin jos saisi tekstin kerran viikkoon, niin olisi kiva. On turha pyrkiä hulluimpiin "60 postausta kuussa"-suorituksiin, mutta säännöllisyys ja pakko ovat ihan hyviä inspiraationlähteitä.
- Ja jos taas yrittäisi luopua tai tehdä jotain muuta niille roduille, joiden tilanne on vähän niin ja näin.
- Uusia sukulinjoja pitää haalia vanhoihin rotuihin keinolla millä hyvänsä.
- Taas pitäisi saada sitä jalostusta eteenpäin ja sukupolvia vaihtumaan, ts. vanhat hevoset käyttöön ja kuoppaan.
- Tallin kieli saattaa vaihtua englanniksi vähitellen. En lupaa tätä enkä tiedä mitä teen, mutta vähän tässä on suunniteltu...
- Viime vuonna ei tätä klassista luvattukaan, mutta jos tänä vuonna senkin ottaisi listalle: piirrä itse hevonen!
- Aktiivisuutta muiden suuntaan pitäisi harjoittaa myös ja lopettaa se ikuinen oman navan kaivaminen. Tämän voisi aloittaa pienestä ja luvata olla aktiivinen keskustelija Virtuaalifoorumilla.
- Krhm, Gin Ahaltek. Ettei vain olisi päässyt unohtumaan, että Ionicin lisäksi on toinenkin siittola. Olisi ihan kiva jos saisi jotain näkyvää aikaiseksi tämänkin kanssa.

- S

Ei kommentteja: