sunnuntaina, joulukuuta 21, 2014

Joulukalenteri 21: kirjaesittelyssä Golden Horse: The Legendary Akhal-Teke

On tietenkin typerää kirjoittaa esittely kirjasta, jota ei ole vielä lukenut läpi kokonaan ja ajatuksen kanssa. Teen sen silti, sillä Golden Horse: The Legendary Akhal-Teke ei ole varsinainen "tekstikirja" vaan ennen kaikkea kuvateos. On siinä käyty läpi teken historiaa, orilinjoja ja sen sellaista, että kyllä se ihan tietokirjasta käy. Tekstit ovat Aleksandr Klimukin käsialaa, joten sinänsä kirjan asiantuntemuksessa ei pitäisi olla mitään moitittavaa. Mutta pääosan varastavat Artur Baboevin upeat kuvat.

Historia-osio kuvineen on varsin kattava ja kirjan loppupuolelta löytyvät orilinjaesittelyt laajentavat sitä entisestään. Ne orilinjaesittelytkin ovat laajemmat kuin mitä olen aiemmin nähnyt. Ja koska kirja on uusi (julkaistu tänä syksynä), siinä on tuoreinta tietoa, mitä tällä hetkellä on saatavilla.

Ja ne kuvat! Mahtavia kuvia kirja täynnä. Kaikista kuvatuista hevosista on tiedossa myös sukupuoli, nimi, kuvausaika ja -paikka. Osa on netistä tuttuja nimiä, kuten Toktamysh, osa taas tuntemattomia. Suurin osa kuvista on otettu Venäjällä, kuten loogista on, mutta on siellä muualtakin otettuja kuvia. Ja sanoinko jo, että ne ovat upeita?

Kirjaa saa ainakin Amazonilta, Akateemisen verkkokaupasta saa ilmeisesti tilaamalla. Ei ehdi kyllä enää joulupakettiin, mutta tosihevosystävä tykkää kirjalahjoista ympäri vuoden, eikö totta? Jokaiselle tekke-fanille pakkohankinta ja erityisen suositeltava muillekin.

– Gin

PS. Helsingin Akateemisesta kyseistä kirjaa löytyi viime viikolla yksi kappale hyllystä. Ei löydy enää.
- S

1 kommentti:

Eetuperkele kirjoitti...

Kirja on aivan älyttömän upea niin tekstien kuin nimenomaan kuvienkin osalta, olen taaplannut sen läpi sata kertaa ja tuntuu että aina löydän sieltä lisää ja lisää älyttömän upeita kuvia. <3 Montakohan taulua Arturin kuvat ovat innoittaneet, mene ja tiedä...

Ostin kirjan syksyllä Gut Isingin EM-näyttelyiden avajaisista, ja sain kunnian tavata Arturin ja tosifanina ruinuta allekirjoituksen kirjaan. :"D