perjantaina, joulukuuta 02, 2022

Joulukalenteri 02: Kun suurtallin omistaja rekisteröi hevosiaan

VRL-rekisteröintiprosessi on helppo ja yksinkertainen:

 1. Huomaat laiminlyöneesi kaikkien muiden paitsi askellajirotujen rekisteröintiä.
 2. Kun alat tehdä massarekisteröintitiedostoa, huomaat että tiedostossa on satakunta rekisteröitävää hevosta etkä ole päässyt rotulistalla kuin vasta exmoorinponeihin asti.
 3. Ja kun saat fellponit tiedostoon, sillä on pituutta jo 151 riviä. Hevonen per rivi ja yksi otsikkorivi.
 4. Ajattelet, että se ihminen, joka joskus aikojen alussa ideoi "Find and replace"-toiminnon, ansaitsisi Nobelin, vaikka sen rauhanpalkinnon.
 5. Lykkäät 151-rivisen csv-rimpsun massarekisteröinti-kenttään, painat Lähetä ja toivot ettei palvelin tukehdu. Lohdutat itseäsi sillä, että on niitä isoja hevosmääriä ennenkin rekisteröity ilman ongelmia.
 6. Tuijotat sivulle ilmestyviä viestejä rekisteröintien tuloksista ja hurraat salaa mielessäsi jokaiselle vihreälle riville.
 7. Tuijotat edelleen sitä listaa, vaikka se on valmistunut jo kunnialla ja tajuat, että jonkun (lue: sinun) pitäisi nyt sitten päivittää nuo kaikki uudet rekisteritunnukset hevosten sivuille. Niitä on edelleen 150 kappaletta.
 8. Ajattelet, että copy-pasten keksijällekin pitäisi jokin palkinto antaa.
 9. Puolivälissä urakkaa mietit, että voisit vaikka askarrella joulukortteja. Vastustat kuitenkin kiusausta.
 10. Laskeskelet siinä samalla, että kyllä, todellakin rekisteröit juuri 50 fellponia. Aiemmin tänä vuonna niitä on rekisteröity yhteensä 17 kappaletta. Muistat, että vielä olisi muutama fellponi rekisteröimättä. 
 11. Lopuksi vilkaiset porrastettujen kisalistaa, taivastelet listojen "yllättäen" kasvanutta pituutta ja vaivut viimeistään nyt epätoivoon.
 12. Lohdutukseksi menet suunnittelemaan vähän lisää uusia kasvatteja.
Kaikki yhteydet todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin ovat puhdasta sattumaa.

Ei kommentteja: