torstaina, joulukuuta 22, 2022

Joulukalenteri 22: Gin Ahaltekin kuulumiset

Ionicista on jauhettu taas vuoden mittaan paljonkin, mutta Gin Ahaltek on jäänyt aina vähän syrjään. Ja tämähän ei ole mikään uusi tilanne! Mietin joskus, että oliko se alunperinkin virhe tehdä ahaltekeille oma tallinsa, mutta sitten taas: kyllä ne virtuaalihevoset siellä pysyvät eivätkä pahemmin tiettävästi edes kärsi, jos muistan ne kerran vuodessa. Se onkin tämän harrastuksen paras puoli.

Tästä huolimatta GA:n tilanne on parantunut kyllä, sillä olen tehnyt kasvateille aika paljon sivuja tänä vuonna ja tälle vuodelle on suunniteltu myös kymmenittäin uusiakin varsoja. Näiden varsojen vanhemmat ovat sieltä vanhimmasta päästä, pahimmillaan vuonna 2009 syntyneitä. Joo, mikä VHKR... 

Joillekin tammoille on pitänyt käyttää ammoin kuolleiden orien pakastetta, koska nykylaumasta ei löytynyt sopivaa oria. Tämä koskee erityisesti suhteellisen lyhytsukuisia hevosia, koska niitä on aika vähän. Nyt olen korjaamassa sitäkin asiaa. Muutaman viime vuoden aikana olen ostanut joitain lyhytsukuisia hevosia ja tänä vuonna niistä syntyy yli 20 varsaa. Pitäisi vain saada sivuja tehtyä, että voisin käyttää niitä jalostuksessakin.

Satunnaiset vieraat hevoset olisivat kyllä tosi arvokkaita jalostuksessa muutenkin. Olen yrittänyt aina vähän vilkuilla, että keltä löytyisi jotakin ja välillä löytyykin. Tietysti tosi monella pitkäsukuisella hevosella on Gin-hevosia suvussa, ei sille vain mahda mitään ja sen kanssa on elettävä, kun kerran on iso, vanha ja tuottelias talli.

Kisakuume on iskenyt vähän tekkepuolellakin, sillä useampia kymmeniä löytyy porrastettujen kisalistoilta. Hidastahan se muiden kuin ARJ:n kisaaminen minulla on, mutta roikkukoon siellä nyt. Useampi hevonen on käynyt myös matkaratsastuskisoissa ja pitäisi todella saada tuota matkaratsastuspuolta potkittua eteenpäin ja aktiivisemmaksi. Ehkä niitä muitakin kisaajia ja kisajärjestäjiä löytyisi sitten.

Ja loppuun on pakko esitellä yksi tuoreimpia ostoksia (no, tuore ja tuore, viime vuonna hankittu) tamma Adeja 'B, joka on super-kaunis tamma ja ensimmäinen piirroskuvallinen ahaltek ehkä ikinä tai ainakin pitkään aikaan. Kiitokset vain ex-omistajalle kuvasta, sillä kuten näkyy, niin ei ole minun tekosiani tuo kuva. Tähän perään jätän pienen cliffhangerin, että Adeja ei tule ikuisesti olemaan ainoa piirroskuvallinen tekke, sillä yksi toinen kuva on tilauksessa myös, mutta vähän spesiaalimpaan käyttöön. Ei siitä vielä sen enempää.

Ei kommentteja: