torstaina, joulukuuta 15, 2022

Joulukalenteri 15: Horse Reality

Olen kirjoittanut Horse Realitysta muutamia kertoja vuosien mittaan (Horse Reality ja värijalostus 2017 ja Horse Reality 2019). Lyhyesti Horse Reality on hevos-aiheinen verkkopeli, jossa voi ostaa, myydä, kasvattaa hevosia ja valmentaa ja kilpailuttaa niitä. Rotuja on tällä hetkellä 28 ja minun näkökulmastani pelin ehdoton suola ovat lukuisat erikoisvärit eri roduilla (aivan realistiset kyllä tai ainakin lähes) ja kuvat, joihin on panostettu kovasti.


Muutama vuosi sitten peliin saatiin mukaan oma kotoinen suomenhevosemme kaikkine erikoisväreineen (voikko, hopea, splashed white 1, päistärikkö ja kimo) ja minä tietysti tungin soppakauhani sinne heti alusta pitäen. Alkuajat uuden rodun kanssa ovat aina ihan hullunmyllyä, mutta jonkin ajan kuluttua se tasoittui suomenhevostenkin kanssa. Nyt suomenhevosten tilanne on aika vakaa, mutta varsinkin hyvistä tammoista saattaa edelleen saada ihan merkittäviä rahasummia myytäessä.

Tallini koko on kasvanut tässä vaivihkaa jo 83 hevoseen ja päärotuja on kolme: se suomenhevonen, quarter-hevonen ja vuonohevonen (pienempi). Nyt mieli kaihoaa värikkäiden mustangien perään. Ajattelin napata mustangeille vähän tilaa suomenhevosten puolelta ja vähentää niiden määrää.

Olen kasvattaja HR:nkin puolella. Tavoitteenani on ennen kaikkea korkea kokonais-GP (genetic potential) ja toissijaisesti kelvollinen rakenne. Muutama average rakenteessa vielä menee, mieluummin ei kuitenkaan yhtään ja mieluusti useampia very goodeja. Below average on aina pienimuotoinen katastrofi, mutta välillä joudun katsomaan niitä sormien läpi.

Jo pitkän aikaa olen pitänyt linjanani sen, että itselle jäävän varsan pitää olla parempi kuin sen emä (pidän itselläni pääasiassa tammoja). Enimmäkseen katson tässä sitä kokonais-GP:tä, mutta myös rakennetta ja jonkin verran väriä. Jos varsa ei ole parempi, se menee melko tavalla suoraan retireen, se on sillä tavalla raaka peli.

Ja mihinkäs värifriikki raidoistaan pääsisi? Kyllä ne erikoisväritkin kiinnostelevat HR:ssä ja pyrin niitä jalostamaan eteenpäin. Vuonohevosten puolella minulla on pääasiassa cream-geeniä ja d:tä. Haaveena olisi saada joskus aikaan voikko vuonohevonen, mutta koska en suostu tinkimään noista GP- ja rakenneasioista, niin voi olla että haaveeksi jää.

Quartereilla olen onnistunut kasvattamaan suht hyvän pearl-lauman, jolla on nuo muut jalostuskriteerit jotakuinkin kunnossa. Harmittavan moni hevonen on tosin vain pearlin kantaja ja tupla-pearlit ovat harvassa. Nyt kuitenkin itseltä löytyy tupla-pearl ori, jota aion käyttää ahkerasti suunnilleen kaikille tammoille joille vain suinkin voin! 

Mustangeiltakin löytyy pearlia. Kyseessä on itselleni tosi uusi tieto, siitä ei ole kovin montaa viikkoa kun vasta bongasin että sellaisia ylipäänsä löytyy. Siitä alkoikin kova kaivaminen, että mistä sellaisen saisi itselle. Lopulta onnistuin saamaan yhden pearlia kantavan oriin ja siitä ajattelin lähteä omaa jalostustani rakentamaan. Projekti tulee olemaan pitkällinen, sillä ajankulu HR:ssä on varsin verkkaista, olikohan niin että yksi vuosi kestää 16 reaalivuorokautta. Tamman varsomista joutuu siis odottamaan lähes kaksi viikkoa ja syntymästä menee puolitoista kuukautta ennen kuin hevonen täyttää kolme vuotta ja aikuistuu.

Suomenhevosten kanssa olen vähän antanut periksi erikoisvärihaaveille ja tallissa on aika paljon tavallisia raudikoita. Tuijotan suomenhevosten kanssa sitä kokonais-GP:tä ja rakennetta ehkä kaikkein tiukimmin, joten näin on päässyt käymään. Voikkovärit ovat toki suosikkejani ja niitä sentään löytyy, jokunen tuplavoikkokin.

Löytyykö lukijoista HR:n pelaajia? Mitä teille kuuluu, millaisia hevosia teillä on? Vai kiinnostaisiko peli, muttei oikein osaa tai uskalla lähteä katsomaan? Minulta voi aina kysyä vinkkiä (pelaan nimimerkillä Sicce siellä) ja jos suomenhevoset kiinnostavat, niin nyt voisi irrota joitain hevosia halvalla, kun mainitsin ne vähentämissuunnitelmat.

2 kommenttia:

Valo kirjoitti...

Tuttu peli! Pelaan sitä vähän on-off. Itsellä on ollut pitkään myös nuo quarterit, tarkoituksena jalostaa myös noita prlprl hevosia, nykyään ne on jo melkeen prlprl CH RN ihme sekamelskasoppia! 😂 Hiljakseen kasvatan myös pre hevosia, myös väri edellä. Nimittäin rabicano, lisäksi suosin mustanruunikoita ja pearleja. Uusimpana lisäyksenä on tekit, niissä on myös rabicano (ja "sabino") kasvatus meneillään. Käytän tekkien kanssa samaa metodia hevosten pitämisen suhteen sillä erotuksella, että yritän edes myydä hevoset, joita en kelpuuta omaan käyttöön. Tekeillä on yllättävän paljon jalostusmateriaalia tuolla pelissä. Tarkin olen niiden tekkien jalostuksesta, pre ja qh on niin vaikeita noilla suunnitelmilla niin olkoon vaikka 500-alkuinen GP, niin kyllä sekin menee, jos väri on oikea! 😁

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Hahaa, kiva kuulla muistakin HR:läisistä!

Minulla on ollut yksittäisiä ahaltekejä ja andalusioita, samoin kuin vähän muitakin rotuja. Olen pyrkinyt pitämään yhtä tai kahtaa hyvää tammaa ja kasvattamaan niistä ja vieraista oreista vielä parempia varsoja. Ja siihen "hyvyyteen" kuuluu luonnollisesti myös väri :D Mutta myyskentelin tässä enimpiä pois juurikin niiden mustangien tieltä. Vielä löytyy yksi rautias cleveland-tamma, ruunivoikko frame xx-tamma ja joku ihme sekasötkötys issikkatamma, joita en ole raaskinnut myydä.
Tosin en ole ahaltekien, arabien yms. kanssa viitsinyt lainkaan sekaantua noihin isomerkkisiin tai rabicanoihin, kun ne eivät näy geenitesteillä. Keskityn vain sellaisiin väreihin, joita pystyy testaamaan.

Minun mielipahani sekä quartereiden että suomenhevosten puolella on tällä hetkellä SW1. En tiedä mikä siinä alkaa tökkiä, mutta molempiin rotuihin on uinut tosi paljon näitä suomenkirjavia ja jotenkin haluaisin niistä nyt eroon, mutta en voi kun sitä löytyy niin isolta osalta omia hevosia...