maanantaina, joulukuuta 14, 2020

Joulukalenteri 14: uusia tulokkaita, muut rodut

Ionicin uusia poni- ja askellajitulokkaita olenkin esitellyt jo, nyt on vuoro muiden rotujen.


Ahaltekit

Pitkästä, pitkästä aikaa myös Gin Ahaltekiin on tullut uusia hevosia! Ostin taannoin Nikkiltä 2 lyhytsukuista oria, Romanov di Sierran ja vähän vanhemman Vanity Flamboyantin. Ja kun tallista löytyy muutama yksipolvinen ostotamma, niin tässähän on ihan uusien verilinjojen alkua meillä nyt kasassa. Periaatteessa kyllä vielä muutamia lyhytsukuisia tammoja voisi ostaa...

Clevelandinruunikot

Mainitsin edellisissä postauksissa jo ostaneeni Chaolta yhtä ja toista. Niin myös pari clevelandia. Meille tuli kaksipolvinen ori Assassin Verm, joka on erittäin arvokas siitosori meille. Sen näkee osittain jo astutuslistasta, ensi vuonna sille on tulossa jo ainakin 4 varsaa.

Tuli sieltä kaksipolvinen tammakin, Laverda Verm. Sillekin on luvassa jo pari varsaa

Gidranit

Vuosi sitten syksyllä esittelin meidän unkarilaisrotujen tilannetta, seassa tietenkin gidran. Totesin silloin jalostuspohjan olevan suhteellisen laaja, erityiskiitos siitä kuuluu edelleen Vibajalta ostetuille vanhemmille hevosille. Päätin kuitenkin olla kaukaa viisas viimeksi gidraneita peratessani ja keksiä lisää hevosia, jotta jalostus rullaisi jatkossakin jouheasti. Niinpä keksin 2 kaksipolvista hevosta sukuineen, tamma Verhold GA:n ja ori Garabonciás GA:n.

Näiden lisäksi ostin Chaolta pari suvullista varsaa, ori Vízbenin ja tamma Minthran. Gidran on sen verran eksoottinen näky virtuaalimaailmassa, että kun niitä jostain löytää, kannattaa tilaisuus käyttää hyväksi.

Kisberit

Silloin vuosi sitten kerroin kisbereistä, että jossain vaiheessa täytyy varmaan keksiä niitäkin lisää. No niin täytyy! Ja keksinkin, nimittäin ori Agitatór GA:n ja sen täysisiskon Klausztrofóbia GA:n ja niille täydet kolme polvea sukua. Niistä tulee olemaan varmasti paljon iloa jalostuksessa, mutta saa nähdä miten pitkälle ne riittävät ja missä vaiheessa tarvitsee taas keksiä lisää. Kunpa vain noiden unkarilaistyyppisten nimien keksiminen ei olisi niin saakutin vaikeata!

Knabstrupit

Chaolta meille kotiutui yksi knabstrupikin, yksipolvinen ori Bederoe Ford, aivan uusista vanhemmista. Jes! Se on kenttäpainotteinen ja meillä on sille tarjolla tosi huonosti omanrotuisia tammoja, mutta vaikkapa puoliveritammojen kanssa tuo toimisi varmasti hyvin.

Siinäpä ne uudet tai ainakin uusimmat hankinnat ja tuonnit sitten olivat! Melko monipuolisesti erilaisia hevosia eri rotuihin, olen oikeasti aika tyytyväinen itseeni. Ja erityisesti siihen, että vastaan on tullut noinkin paljon kivoja ostohevosia.

– S

Ei kommentteja: