tiistaina, joulukuuta 22, 2020

Joulukalenteri 22: blogin parhaat postaukset parin vuoden ajalta, feat. Virginia

S haastoi minut valikoimaan parhaat tekstit viime vuodelta, kuten tein pari vuotta sittenkin (Parhaaat blogitekstit 2017, feat. Virginia). Paha vain että tämän vuoden tekstisaldo on aika pieni ja ajattelin listata mielestäni parhaat tekstit vuosilta 2018-20 eli tämä on aika suora jatko tuolle edelliselle listalle.


Nämä ovat suunnilleen aikajärjestyksessä, sillä paremmuusjärjestykseen en osannut niitä panna.

Näyttely- ja väriasiat kiinnostavat minuakin ja tässä oli hyviä pointteja vähän joka suunnasta.

Tämä oli tosi mielenkiintoinen tapaus! Ensinnäkin ihan se tieto, että tuommoinen ori on pv-jalostukseen hyväksytty ja sitten pohdinta siitä, että miten tämä soveltuisi virtuaalimaailmaan. 

Mitä hevosten sivuilta pitäisi löytyä?
Tämmöinen infopostaus on ehkä tosi itsestäänselvyys monelle, mutta asioiden pitäminen itsestäänselvyyksinä on hyvin vaarallista. Tästähän voisi tehdä sellaisen tarkistuslistan, jonka perusteella hevosten sivut tehdään ja/tai tarkistetaan, ettei mitään olennaista jää uupumaan.

Tämä on erinomainen näkökanta, jota minäkään en kaikkina harrastusvuosinani pohtinut. Tosin eipä silloin alkuunsa ollut mitään laatuarvosteluita ja meininki oli muutenkin kovin toisennäköistä. Mutta silti! Ja kommenteissa syntyi ihan keskusteluakin.

Tämä! Tämä valitus on suoraan kuin minun kynästäni.

Jätän tietoisesti valitsematta virtuaalimaailman tulevaisuutta pohtivan masentavan tekstin ja otan mieluummin tilalle tämän, joka näkee virtuaaliharrastuksessa jotakin hyötynäkökohtia.

S teki vihdoin sen, mikä minulta aina jäi tekemättä: siirsi Marinean vanhat jämät nettiin. Varsinainen nostalgiatrippi!

Pidän kovasti näitä rotuesittelyistä, joissa on varsin lyhyeen tekstiin saatu upotettua melkoinen tietopläjäys. Onhan noita rotuesittelyitä muitakin blogissa, mutta tästä gidranin esittelystä pidän jostain syystä erityisesti.

Taas sellainen aihe, jota en koskaan omina aktiivivuosinani tullut edes ajatelleeksi vaikka näihin asioihin kyllä törmäsi usein.

Nämä ovat mielenkiintoisia ainakin minulle henkilökohtaisesti, sillä olihan se kaoottista härväämistä silloin muinoin ja hyvä että joku yrittää edes vuosien kuluttua tehdä siitä jonkinlaista selontekoa. Ja hyvä että hommat ovat jokseenkin muuttuneet selkeämpään suuntaan.

Melkoinen romaani tämäkin sitten, mutta onpahan nyt kirjoitettu ja selkeässä muodossa esitetty koko homma.

– Gin

Ei kommentteja: