maanantaina, joulukuuta 07, 2020

Joulukalenteri 7: uusia tulokkaita, askellajihevoset

Kesän ja syksyn mittaan meille on tullut melkoinen määrä kaikenlaista uutta. Tässä on toinen osa tulokkaiden, tuontien ja ostohevosten, esittelystä. Tällä kertaa kattauksessa on askellajipuolen uusia nimiä. Sinne puolelle ei ole tullut mitään suunnatonta uusien hevosten vyöryä, kuten monen ponirodun kanssa. Ennemminkin olen ostellut kaikenlaisia kivoja yksilöitä, joita on tullut vastaan.


Campolinot

Campolino on pieni rotu, jossa alunperin oli kaksi tammaa ja yksi ori, myöhemmin tuli sitten toinenkin suvuton ori. Tarkoitus ei ole tehdä campolinosta mitään isoa rotua, mutta pari uutta hevosta tuli keksittyä, ori Sagitario de Iguacu ja tamma Ourana de Iguacu.

Islanninhevoset

Mari H:n Ljóma on yksi niistä talleista, joista haluaisin ostaa aina kaikki kasvatit tai ainakin melkein kaikki. Issikkapuolelle tuli taannoin uusi tulokas, nelipolvinen tamma Tvenna frá Ljóma. Oletan ainakin että suurin osa suvun nimistä on sellaisia, joita meidän hevosilla ei esiinny, joten tämä on arvokas siitostamman alku.

Missourinfoxtrotterit

Ponipostauksessa kerroin ostaneeni Chaolta kaikenlaista kivaa. Niin myös mft-tamma Carinae Tessin. Kirjoitin aikoja sitten, että foxtrotterien tilanne on vaihtunut ikuisesta valittamisesta paljon positiivisemmaksi tässä viime aikoina eikä yksipolvisen, kokonaan vierassukuisen tamman ostaminen sitä ainakaan huononna.

National Show Horset

Kesällä osui silmään Ramya Ranchin myymä vanhempi NSH-ori Mighty Metropolis QAD. NSH ei sillä tavalla ole koskaan ostoslistojen kärjessä, koska risteytysrotuna sitä on helppo "tehdä" itse. Ja kantarotujahan meiltä löytyy, arabeja oikein paljon ja saddlebredejäkin ihan merkittävä määrä. Tämän isän puolen suku menee jonnekin esihistoriaan, sieltä löytyy mm. yksi Dollarin kasvatti.

Saddlebredit

Ljómalaisia on tullut tännekin puolelle, nyt syksyllä ostin nimittäin ori Brooklyn Gangster Glow'n ja tamma Xenia Glow'n, jälkimmäisen isänä on kyllä oma ori. Aiemmin kesällä tuli hankittua oriit Saturday Amour Glow ja Touchdown Glow, tämäkin omasta oriista. 

Ramyasta tarttui mukaan kasvatti Ramya Metro Girl, jonka isä on sama kuin tuon NSH-ori Mighty Metropolis QAD:n isänisä eli ainakin paikoin vanhasukuinen. Tästä huolimatta tamma ei kuitenkaan ole järjettömän pitkäsukuinen, vain paikoin menee 4. polveen.

Tennesseenwalkerit

Hazardista tulin ostaneeksi kesällä peräti puolen tusinaa lyhytsukuista twh-tammaa:

Nämä eivät ole sukua keskenään, joten varsin kivan kattauksen sain uusia sukuja nyt sitten. Mukana tuli myös uusi väri: Philadelphian isä on hiirakko Hooligan, jonka ainakin minä olen tiennyt jo pitkään virtuaalimaailman todennäköisesti ensimmäisenä oikeana hallakkovärisenä walkerina. Philadelphia itse on merkitty rekisterin voikonhallakkona.

Ljómastakin tuli yksi tamma, nimittäin Nadia Glow, niin että tammapainotteisia nämä uudet hankinnat.

– S

Ei kommentteja: