maanantaina, elokuuta 18, 2008

Kulissien takaa: uusia hevosia

Voinen raottaa salaperäisyyden (lue: ei ole taas jaksettu vielä nettiin asti ladata) verhoa ja paljastaa, että meille on tulossa uusia hevosia joitain kappaleita.
Kalliovuortenponeista Gin jo puhuikin, uutta verta tarvitaan kipeästi ja sitä on nyt tulossa roimasti. Kun omat ponit alkaa olla pitkäsukuisia eikä muilta kasvattajilta löydy pitkä- ja erisukuisia poneja, niin pakko keksiä itse. Herää kuitenkin kysymys, että mihin kalliovuortenponit joutuisivat, jos ME emme keksisi isoja määriä uusia hevosia? Muilla kasvattajilla on muutamia suvuttomia hevosia ja muutama niistä ja/tai meidän hevosista polveutuva suvullinen, mutta muutaman hevosen voimin kanta on äkkiä sukua keskenään. Mitäs sitten jalostat? Uusia, suvuttomia hevosia tarvitaan jatkuvasti eikä niitä kasva puussa vaan niitä on itse aktiivisesti keksittävä.

Arabipuolelle tuli pari uutta, suvutonta tammaa. Ovat nuoria vielä ja toivottavasti ehtivät varsoa monta varsaa niin että tammalinjat ovat vankkoja. Liian monen tamman ja tammalinjan kohdalla tilanne on se, että linja jatkuu kovin harvan tamman kautta eikä orienkaan kanssa tilanne suuresti parempi oli. Arabikasvatteja kuitenkin syntyy jatkuvalla syötöllä ja olemme kasvattaneet jo pitkälle toistasataa arabivarsaa.

Venäläisistäkin ehdin taas innostua ja venakkojen puolelle tuli kaksi don-tammaa ja yksi budjonnytamma. Lisää on tulossa, budjonnyja, doneja, kabardiineja, ukrainanratsuhevosia, ehkä myös altainhevosia, lokainponeja, orlov-rostoptsineja ja novokirgiisejä.

Ja enhän ole täällä muistanut esitellä lainkaan tuoreinta irlannintyöhevostulokasta! Tutustukaa siis ori Bealbrook Eachanniin ja sen hienoon sukuun.

1 kommentti:

aavistus. kirjoitti...

"Venäläisistäkin ehdin taas innostua ja venakkojen puolelle tuli kaksi don-tammaa ja yksi budjonnytamma. Lisää on tulossa, budjonnyja, doneja, kabardiineja, ukrainanratsuhevosia, ehkä myös altainhevosia, lokainponeja, orlov-rostoptsineja ja novokirgiisejä."

Hyvä hyvä hyvä! *taputtaa karvaisia käpäliään*

Alkaa tämä venäläispuoli taas vaikuttamaan melko kuolleelta, itsekin olen sillä rintamalla viettänyt nyt hiljaiseloa. Toki joka päivä koneella käydessä katselen muidenkin hevosia ja mahdollisia astutuksia suunnittelen.