tiistaina, elokuuta 19, 2008

Omien hevosten saavutukset eilisissä laukoissa

Eilen juostiin GA:ssa LJ-laukat ja tulokset saatiin eilen nettiin myös. Hieman alkoi tuossa loppuviikosta jo ahdistaa, kun lähdöissä on niin vähän osallistujia, mutta viikonloppuna tuli onneksi monia osallistujia lisää ja ainoastaan ryhmän 4 G2-lähtö peruttiin, koska siinä ei ollut yhtään osallistujaa. Samoin oli käydä myös 3-5-vuotiaiden täysiveristen 2600m:n maiden-lähdölle, mutta sitten meidän oma tulokas Need For Speed GA päätettiin ilmoittaa siihen lähtöön. Ilmeisesti lyhyet matkat ovat pitkiä matkoja suositumpia samalla tavoin kuin ravipuolella.

Jostain kumman syystä meidän hevoset taas loistivat ainakin kohtalaisesti laukoissa. Terskitamma Godiva Ion voitti maidenin, vihdoin ja viimein, voisi sanoa, koska tamma on kilpaillut jo yhdessätoista maidenissa ilman voittoa. Tosin Godiva voitti myös sunnuntain maidenin Trickeryssä. Muutamia sijoituksia se on kyllä onnistunut napsimaan ja senpä takia ajattelin ettei kannata ihan vielä luovuttaa sen kanssa.
Eilowy kirjoitti tästä asiasta Weekly Racingin 2/CAS VII-numeron pääkirjoituksessa, että reaalimaailmassa hevoset ilmoitetaan vain muutamaan maiden-lähtöön ja jos voittoa ei tule, ne jätetään kasvamaan, myydään muihin tehtäviin tai jätetään sukunsa perusteella siitokseen. Mikään näistä ei toimi virtuaalimaailmassa kovin hyvin, epäonnistuneet laukkurit eivät kelpaa kellekään harrastehevosiksi, saati sitten ratsukäyttöön kun ratsusukuisiakin on olemassa, suvulla ei tunnu jalostuksessa olevan mitään merkitystä jos hevosella itsellään ei ole kisamenestystä. Ja vähäksi aikaa radoilta sivuun vetäminen ei välttämättä muuta arpaonnea mihinkään, niin siitäkään ei ole apua.
Reaalimaailmassa laukkahevosteollisuudesta tulee vuosittain järkyttävät määrät "hukkatavaraa", siis epäonnistuneita hevosia, jotka ovat melkein samassa asemassa ja arvostuksessa kuin ex-ravurit täällä. Ja kuten ex-ravuritkin, ex-laukkurit vaativat osaavan kouluttajan, jotta niistä saisi edes välttävästi toimivia ratsuja. Ex-ravureita virtuaalimaailmassa näkee vähän, jos lainkaan ja sama taitaa olla myös ex-laukkureiden kohdalla (pakko sanoa, että meillä oli yksi tällainen, xx-ori La Sirene Wild Wind, joka kuitenkin oli hyvä siitosori). Ehkä hyvä niin, jotenkin virtuaalimaailmaan ei oikein sovellu ajatus siitä, että täällä pyörisi hevosia, joille kellään ei ole käyttöä ja joita kukaan ei halua.

Mutta takaisin noihin laukkatuloksiin. Toinen 4-ryhmän tammojen maideniin osallistunut hevosemme oli tekketamma Gin Gaiana, sen sijoitus oli 4/5, toiseksi viimeiset rahat se toi sillä. Trickerystä sillä oli sen sijaan tuomisinaan kolmas sija.

Oripuolen maidenissa juoksi uraansa vasta aloitteleva Gin Akim, joka sijoittui edellisenä päivänä Trickeryssä toiseksi, mutta kotiradalla se oli sijalla 7/9.

Nelosryhmän allowancessa Gin Jacek oli lähtönsä viimeinen.

G1-tasolla kilpaileva terskioriimme Agathon Ion sijoittui GA:ssa toiseksi ja voitti Trickeryssä, joten sen kunniataulukko komistuu komistumistaan ja raha virtaa. Eikä ori ole kuin vasta 5-vuotias!

Täysiveristen puolella pitkän matkan maidenissa NFS oli toinen, mutta kun lähdössä oli vain kaksi osallistujaa, niin se tahtoo sanoa että NFS oli viimeinen...

Muutenkin Gin-hevosia oli noissa nelosryhmän lähdöissä hyvin edustettuina. Tammojen maidenissa Il'yan omistama Gin Gaelle oli hienosti toinen, orien maidenissa Gin Oleg oli myös toinen, tammojen allowancessa Gin Paola oli viides ja G3:ssa Gin Adonis myös viides. Rahaa siis tuli, vaikkei voittoja. Onnittelut Il'yaan! Il'yan GA_kasvatit näyttivät pärjäävän myös Trickeryssä.

Ei kommentteja: