tiistaina, elokuuta 12, 2008

Virtuaalinen näyttelytoiminta VNT

Ah, VRL tekee järkevältä kuulostavia asioita. Ht.netistä bongasin linkit tällaisille sivuille:
Etusivu
Säännöt
Arvonimet

Nämä ovat ilmeisesti toistaiseksi epävirallisia, mutta vaikuttavat ihan hyviltä. Hirveästihän tuo ei poikkea NJ:stä, ehkä suurin poikkeus on se, että näyttelyt ovat etusivun mukaan tuomarilähtöisiä eli käsitän tämän siten, että tuomarit järjestävät näyttelyitä ja tuomaroivat ne. Hieno homma, jos tuloksia ei näy eikä kuulu, on yksi ainoa taho, jota voi syyttävällä sormella osoittaa: järjestäjä-tuomari. Toivottavasti tämä lisää vastuuntuntoa näyttelyiden kanssa kun tuomari ei voi piiloutua järjestäjän selän taakse eikä järjestäjä voi syytellä tuomaria tulosten viipymisestä.

Vielä tuotakin parempi on Feanaron (ilmeisesti toistaiseksi epävirallinen?) kommentti siitä, että tuomarit voivat erikoistua haluamiinsa rotuihin. Tämä seikka saa minut hinkuamaan tuomariksi. Vähänkö haluaisin arvostella ahaltekejä, terskejä, budjonnyja, RBSH:ita ja jättää ravurit, suomenhevoset, raskaat kylmäveriset ja shetlanninponit niille, jotka tietävät niistä enemmän? Upeata! Toivottavasti näyttelyiden järjestäminen on tehty tuomareille helpoksi eikä tarvitse itse alkaa vääntää kisakutsusivuja ja lähetellä osoitteita kalenteriin ja päivittää osallistujia... Se jos mikä on kettumaista puuhaa, tuomarointi ei niinkään.

Omia hevosia en kuitenkaan ala raahata näyttelyihin lainkaan, syynä siihen on se, että ne eivät ole VRL:n rekisterissä eivätkä ne nykyisellään rekisteriin pääsekään. Emme todellakaan jaksa S:n kanssa alkaa raapustaa 470 ionicilaisen ja 200 ahaltekin sivuille tekstiä "virtuaalihevonen", joka siellä otsikkopalkissa lukee jo kertaalleen, mutta kun se ei kelpaa.

Ei kommentteja: