keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

NJ-tuomarikoe

Viime talvenahan mainostin täällä blogissanikin osallistuneeni NJ:n tuomarikokeeseen. Aika pitkälle pääsinkin prosessissa, mutta sitten jostain syystä jäi vastaus saamatta ja koko tuomarikoe tyssäsi siihen. Nyt uuden ylläpitäjän voimin NJ:tä lähdetään taas pyörittämään ja mmyös uusin tuomarikoe on julkaistu. Olin innosta piukeana jo valmiina osallistumaan, kunnes selasin tuomarikokeen viimeiset kysymykset: arvostele lyhyesti poni .

Linkin takaa löytyi shetlanninponi.
Kautta rähmäisten silmieni, ne oikeasti panevat minut arvostelemaan shetlanninponin.
Shetlanninponi ei vain ole minun rotuni, yhtään sen enempää kuin suomenhevoset, ravurit tai raskaat kylmäveriset. Olen ratsuroduissa hyvä, en näissä!
Kuvan shetikalla ei ollut säkää. Onko se hyvä vai huono juttu? Lapa ja kaula jäivät vähän harjan alle. Takaosa on pyöreä, häntä alhaalla, lautanen lyhyt, haittaavatko nämä? Ei voi tietää! Rotumääritelmä on tietysti kova juttu, mutta kun reaalimaailmankin tuomareilla on näkemyseroja siitä, niin miten sitten minä raukka pystyn siitäkään saamaan mitään irti?

Jos toinen lyhyesti arvosteltava hevonen olisi ollut suomenhevonen tai lv-ravuri, olisin heittänyt kirveen kehään ja painunut takavasemmalle, pitäkää tunkkinne. Nyt kuitenkin täytyy miettiä hieman tuota tuomarikoetta. Silloin viime syystalvena oli paljon puhetta siitä, että tuomari voi ainakin jossain määrin erikoistua tiettyihin rotuihin ja sen takia alunperin lähdinkin tuomarikoetta haikailemaan. Nyt uuden pitäjän aikana asiasta ei ole ollut mitään puhetta. Olen kuitenkin niin kaavoihini kangistunut, että panikoin takuulla joka kerta jos silmieni eteen tuodaan suomenhevosia tai shetikoita. Ne vain eivät onnistu.

Ilmoittauduin VRL:nkin näyttelytoimintaan mukaan erityisesti ahaltekin rakenneasiantuntijana, mutten ole saanut vastausta postiini. Eikö kelpaa vai onko postini tullut perille lainkaan?

Ei kommentteja: