perjantaina, elokuuta 08, 2008

Mitä kuuluu, jytkyt?

Mikä mahtaa olla jytkyjen aka. jyhkeiden työhevosten kilpailu- ja yleinen aktiivisuustilanne tällä hetkellä?
Maastaohjattavien lajien jaos on tiettävästi toiminut viimeksi vuonna 2004. Virtuaalinen työhevosseura ja viettänyt hiljaiseloa useita kuukausia. Tai kenties vuoden. Missähän tämän kanssa mennään? Minulla oli tunnuksetkin tuonne aikoinaan, mutta unohtuneet, unohtuneet aikoja sitten...

Meillä on kuitenkin 9 kappaletta kylmäverisiä, tuttuun tapaan rodut ovat sieltä eksoottisemmasta päästä, on norikeria, poitouta ja percheronia, mutta löytyy seasta yksi irlannincob, shirejä ja clydesdale. Tekisi mieli hankkia lisää poitounhevosia, arkistoista löytyi iso kasa kuvia niille. Suffolkit ja American Cream Draftit olisivat hienoja myös. Niin ja tietysti myös ranskalaiset rodut, auxoisit, bretonit, trait du nordit, boulonnet... Ja kukapa voisi vastustaa jyhkeitä jyllantilaisia tai hollanninkylmäverisiä?

Ne, jotka eivät vielä tunne Aias Draftsia, kipin kapin sinne tutustumaan. Se kuuluu ehdottomasti kylmäverikasvattajien aateliin. Ei, kuninkaallisiin.

1 kommentti:

Kerppa kirjoitti...

Ah, jytkyt. Mua oikein harmittaa, ettei THS ole oikein toiminnassa, sais noille omille jytkyille jotain kisakalentereihin, kun en haluais niitä välttämättä enää käyttää oikein muissakaan lajeissa. Percheroneille tosin olen miettinyt jonkunsortin valjakko- tai kenttähevosen uraa. Loput haluaisin pitää ihan vain työhevosina. Ja mun täytyis näköjään käydä tein työoreillekin pyytääs ehkä yhtä tai kahta astutusta..