maanantaina, elokuuta 25, 2008

Mietteet laukkatuloksista

Tänään siis pidettiin taas GA:ssa laukat (tulokset). Omista hevosista ei tällä kertaa voittanut yksikään, rahasijoilla taisivat kuitenkin olla aika hyvin.
Gin Gaiana oli 5. nelosryhmän tammojen maidenissa. Tienasi "hurjat" 1500v€.
Gin Akim oli toinen nelosorien maidenissa. Se on hieno sija 13 hevosen lähdössä. Rahaa 9000v€.
Terskitammamme (ainoa tämän hetken kilpaterskimme) Godiva Ion oli nelostammojen allowancessa 4 (8000v€) ja tekkeori Gin Jacek nelosorien allowancessa kolmas (16000v€).
Xx-tammamme NFS ei kilpaillut tänään lainkaan, koska täysiveristen pitkän matkan maidenissa ei ollut muita osallistujia. Harmin paikka!

Tänään jouduttiin 12 lähdöstä perumaan peräti 3, kakkosryhmäläisten maiden (ei yhtään osallistujaa), vitosryhmäläisten maiden (ei yhtään osallistujaa) ja tosiaan se 3-5-vuotiaiden täysiveristen 2600 metrin lähtö, siinä olisi ollut yksi osallistuja, mutta sellaista lähtöä ei saa pitää nykysääntöjen mukaan, mikä on kyllä hyvä uudistus.
Aivan uskomatonta heilahtelua, kun viikko takaisin samoissa lähdöissä, samoilla matkoilla ja palkintorahoilla oli kakkosryhmässä 11 osallistujaa ja vitosryhmässäkin 3 osallistujaa. En voi ymmärtää.
Onneksi noita nelosryhmäläisiä sentään riittää, saatiin kaikki lähdöt juostua, vaikka varsinkaan grade-lähdöissä ei osallistujia yleensä kovin montaa olekaan (poikkeuksena se kahden viikon takainen G1-lähtö, jossa oli 13 hevosta!). hauska juttu sinänsä, että lähes kaikki lähdöt olivat ahaltekien ja berberien välisiä taistoja, vain yhdessä lähdössä oli tänään mukana terskejä ja turkmeeneja ei lainkaan. Itse asiassa turkmeenilaukkureita ei ole viime aikoina näkynyt sitten niin ensimmäistäkään, kesäkuun kisoissa oli pari turkmeenia, mutta niistä ei ole sen jälkeen kuulunut mitään. Kuten ei koko rodustakaan. Jospas sitä ensi CAS-vuoden alkuun saisi keksittyä itselleen turkmeenilaukkurin?
Palataan vielä terskeihin, 4-vuotias tamma E-K-A Bindiya voitti allowancelähdön. Paljon onnea omistajalle! Meillä onkin Bindiyan ensimmäinen varsa (sai sen nuorena) Zephaniah KTN odottamassa kasvua isoksi, jotta pääsisi radoille. Nini ja onnittelut toki muillekin voittaneille ja sijoittuneille!

Ei kommentteja: