keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Amelie

Hevoset.comista hyppäsi silmille otsikko espanjalaisista ja portugalilaisista hevosroduista. Sen takaa löytyi linkki näitä rotuja omistavaan Amelieen.

Amelie ei ole ihan eilen perustettu talli, päivityksiä ja kuulumisia on jo maaliskuulta. Minä kuitenkin kuulin tästä tallista ensimmäistä kertaa.
Amelien idea on hieno, espanjalaiset ja portugalilaiset rodut eivät todellakaan ole sieltä yleisimmästä päästä, yleensäkin niistä tiedetään vain andalusia ja lusitano ja kummallakaan ei taida olla virtuaalimaailmassa yhtään varteenotettavaa kasvattajaa. Niitä löytyy vain hajayksilöitä sieltä, täältä, kuten meiltä myös. Sinänsä ihme, näyttäviä rotuja ovat ja ainakin andalusialaisen kuvia on netti pullollaan. Sorraia, Spanish Barb, losino ja muut ovat sitten tietysti harvinaisempia, mutta ilahduttavasti Amelieen on löydetty kivoja kuvia ainakin sorraioista ja Spanish Barbeista. Muita rotuja siellä ei taida sitten andalusialaisten ja lusitanojen lisäksi ollakaan, ainakaan vielä.

Nuo Amelien nykyisetkin hevoset ovat kyllä niin ihania, että johan tässä iskee itsellekin hirveä hinku hommata moisia Ioniciin. Sorraianponeja meillä ei ole aiemmin ollutkaan, lusitanojakaan ei varmaan montaa.
(historiatietona kiinnostuneille: Ginin aloittaessa Ionicia 2004 hänen oli tarkoitus aloittaa samalla alter realien kasvatus. Tallille keksittiin yksi ori, muttei koskaan sen enempää ja se jäikin ainoaksi alteriksi Ionicissa. Jospa sitä nyt ehdottaisi alter-real-kasvatuksen laittamista tulille uudemman kerran?)

1 kommentti:

vvenla kirjoitti...

Kiva, kun Ameliestakin joskus kirjoitetaan jotain! Otan tämän kohteliaisuutena. (: Kiitos!

Alter realit on tarkoitus lisätä kasvatusrotuihin, ihastuin tuohon rotuun, kuten spanish barbeihinkin. Eli tulevaisuudessa tulee Ameliessa olemaan niitäkin. ^^