perjantaina, elokuuta 15, 2008

Bob Langrish

Jo vuonna 2001 väännettiin kättä Bob Langrishin kuvista, saako käyttää, eikö saa käyttää, pitääkö kysyä lupa, annetaanko lupa, vastataanko ylipäänsä, onko joku sukulainen vai ei ja niin edelleen, loputtomiin. Rehellisesti sanoen en tiedä mikä tilanne oli tuolloin, mutta nyt tilanne on likimain yksiselitteinen.
Bobin nettisivujen contact-sivulla on mielenkiintoinen lause: "Bob gives permission for children to use his website photographs for virtual horse games but the copyright © symbol has to remain on the pictures in order to protect them."
Suomeksi siis: "Bob antaa lapsille luvan käyttää nettisivujensa kuvia virtuaalitalleilla, mutta ©-merkin on oltava kuvissa näkyvillä niiden suojaamisen takia". Rautalangasta vääntäen: kuvia saa käyttää, mutta niistä ei saa muokata tekijänoikeusvesileimaa pois. Saattaa tarkoittaa myös sitä, ettei kuvia saa käyttää muokattuina ulkoasujen grafiikoissa.

Ja vilkaiskaapa huviksenne, millaisia gallerioita Bobilla onkaan sivuillaan! Esimerkiksi rotukuvien alta löytyy melkein jokainen vähänkään tunnettu hevosrotu. Kuvat ovat lisäksi isokokoisia ja hyvälaatuisia, toisin kuin monet Slawikin kuvista. Noihin kuvagallerioihin täytyykin tehdä tehoisku.

(Okei, en ole varsinaisesti Bobin sivuilla mainittu lapsi, mutta tässä asiassa kyllä lapsenmielinen, ehkä se riittää.)

2 kommenttia:

Päivie kirjoitti...

Kysynpä nyt täällä, kun jotenkin jäänyt teistä sellainen kuva, että tiedätte asioita :D

Niin, kun nyt on monesta tuutista törmännyt siihen, että Slawik on joskus "vuosi-pari" sitten kieltänyt kuviensa käytön virtuaalihevosilla. Etusivulla kuitenkin lukee toista. Eli siis, saako vai eikö niitä kuvia käyttää?

S kirjoitti...

Minä en ole kuullut mistään kuvien käyttökiellosta. Voihan olla että sellainen on ollut, mutta nythän nettisivuilla lukee, että kuvia saa käyttää linkin kera. Mitä me siis vanhoista välittämään eli me ainakin käytämme noita kuvia ihan hyvillä mielin.